09 Ocak 2010 00:00

Arınç, AKP’nin derin karargah sorumlusu mu?

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, TSK ile ilgili konularda içişleri bakanı hiç açıklama yapmazken, tüm açıklamaları Bülent Arınç’ın yaptığını ...

Paylaş

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, TSK ile ilgili konularda içişleri bakanı hiç açıklama yapmazken, tüm açıklamaları Bülent Arınç’ın yaptığını belirterek, “Yoksa siz AKP’nin derin karargahının sorumlusu ve sözcüsü müsünüz?” dedi.
Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Konuyu yakından izlemesi gereken içişleri bakanı hiçbir açıklama yapmazken, tüm açıklamaları siz yapıyorsunuz. Oysa siz, basın yayın, Anadolu Ajansı ve TRT’den sorumlusunuz” dedi. Kılıçdaroğlu, “Yoksa siz AKP’nin derin karargahının sorumlusu ve sözcüsü müsünüz?” şeklinde konuştu.
Arınç’ın, ‘Türkiye bir hukuk devletidir’ dediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Madem Türkiye bir hukuk devleti, sizin bakan arkadaşınız hangi hukuk devleti mantığı ile Erzincan savcısına telefon açıp, gözaltına alınanları serbest bırakın diyebiliyor”ifadelerini kullandı.
ERKEN SEÇİM İŞARETİ
Kılıçdaroğlu, AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ’ın “Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması için öngörülen 120 günlük süreyi, 45 güne indiren yasa teklifi verdiğinin” anımsatılması üzerine, “Bunlar erken seçimin işaretleridir” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bülent Arınç ile polemiğe girmiş durumdasınız. Arınç ile bir düello yaşanabilir mi” sorusuna da, “Benim açımdan bir sakınca yok. Kendisi kabul ederse niçin olmasın?” karşılığını verdi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TSK ve polisin ağır silah kavgası

SONRAKİ HABER

Atalay: Açılım tasarıları Meclis’e geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...