09 Ocak 2010 00:00

JİTEM tetikçisinden cinayet savunması!

Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Paylaş

Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Gözaltına alınan JİTEM tetikçisi Kukel Atak, “faili meçhul cinayetler işlemediğini” ileri sürdü.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sabah saatlerinde başlayan duruşmaya, tutuklu sanıklar ile sanık avukatları ve aralarında Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar’ın da bulunduğu çok sayıda müdafi avukat katıldı. Hakkında yakalama emri bulunduğu için Diyarbakır’da önceki gün gözaltına alınan ve 1993-1995 yılları arasında Cizre’de işlenen çok sayıda cinayette tetikçilik yapan korucu Kutel Atak da, duruşmaya getirildi.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Duruşmada kendisine yöneltilen suçlamalara ilişkin ifade veren Kukel Atak, kendisine atfedilen cinayetleri işlemediğini ileri sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen Atak, tutuksuz yargılanmayı talep etti. Sanık avukatları, bugüne kadar 7 duruşma yapıldığını belirterek, mahkemenin görevsizlik kararı vermesini istedi. Mağdur avukatları ise mahkemenin daha önce görevsizlik talebine karşılık, yargılamanın CMK’nın 250. maddesi kapsamında olduğunun açıklandığını beyan etti. Davanın kapsamlı ve zor bir dava olduğunu belirten avukatlar, davanın uzamaması adına mağdur ve tanıkların dinlememesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Diyarbakır Baro Başkanı Emin Atkar, yargılama sırasında yorgunluk ve stresle ortaya çıkan karşılıklı gerginliklerin avukatların kendilerine yönelik bir tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, baro olarak her türlü taleplerini karşıladıklarını ve karşılamaya devam edeceklerini söyledi. Av. Sezgin Tanrıkulu da, sanık avukatların beyanlarını mahkemeyi baskı altına alma çabası olarak değerlendirip, sanık avukatların ihlal varsa başvurularını yapmasını istedi.
MÜEBBET HAPİS
Hazırlanan iddianamede, 765 sayılı TCK’nın “adam öldürmek”, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” ve “adam öldürmeye azmettirmek” suçlarını işledikleri belirtilen Cemal Temizöz’ün 9, Kamil Atak’ın 7, Temer Atak’ın 2, Adem Yakin’in 7, Hıdır Altuğ’un 3, Fırat Altın’ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atak’ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. (DİYARBAKIR)

JİTEM TETİKÇİSİ YAKALANDI

JİTEM davasında hakkında yakalama emri çıkarılan korucubaşı Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın oğlu Kukel Atak yakalandı. Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz ile korucubaşı Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada, hakkında yakalama emri çıkarılan Kukel Atak yakalandı. 1993-1995 yılları arasında Cizre’de işlenen çok sayıda cinayetten sorumlu tutulan Kamil Atak’ın oğlu Kukel Atak’ın, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulandığı belirtildi. Temizöz ve Cizre Belediye eski Başkanı Kamil Atak’ın da aralarında bulunduğu 7 sanıkla ilgili hazırlanan iddianamede, Kukel Atak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
ÖNCEKİ HABER

Zorla götürülme emniyete bildirildi

SONRAKİ HABER

HAYAT YAZILARI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...