09 Ocak 2010 00:00

İsrail çocuk öldürdü

İsrail uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta tünelleri bombaladı.

Paylaş

İsrail uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta tünelleri bombaladı. Yerel kaynaklardan verilen ilk bilgilere göre, aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 Filistinli hayatını kaybetti.
Gazze’deki militanların önceki gün İsrail’in güneyindeki yerleşimlere yönelik havan saldırılarının ardından, Gazze Şeridi’nin çeşitli kesimlerine füze saldırılarında bulunan İsrail uçakları, dün gece yarısından sonra ise bölgenin güneyindeki Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki tünel bölgesini hedef aldı. Vurulan bir tünelde ölen Filistinlinin cesedi çıkarılırken, 2 kişi de yıkıntıların içinden yaralı olarak kurtarıldı.
Tünel bölgesinde bazı kayıp kişilerin de bulunduğu ve bunların yıkıntılar altında olabileceği belirtilmesine karşın, uçakların Refah üzerinde uçuşlarını yoğunlaştırması ve bölgenin yeniden vurulabileceği ihtimali nedeniyle, kurtarma ekiplerinin tünel bölgesine yanaşamadıkları kaydedildi.
Birleşmiş Milletler (BM) ve İsrail hükümetinin, 2009 yılının başında Gazze’deki İsrail saldırısı sırasında tahrip olan BM tesisleri için İsrail tarafından BM’ye verilecek tazminat konusunda ilke anlaşmasına vardığı bildirildi.
BM Sözcüsü Martin Nesirky, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilke anlaşmasının detaylarıyla ilgili bilgi veremeyeceğini, anlaşmanın henüz sonuçlandırılmadığını belirtti. Nesirky, anlaşma resmen yapıldığında ve para İsrail hükümeti tarafından ödendiğinde, anlaşmanın detaylarının da açıklanacağını söyledi. Nesirky, anlaşmanın sonuçlandırılması yönünde İsrail hükümetinden “yeşil ışık” beklediklerini ve bunun yakında olmasını beklediklerini de ifade etti. BM kulislerinde olası tazminat miktarının 10 milyon dolar civarında olduğu konu şuluyor.
İsrail’in geçen yıl Gazze’ye saldırısında 1400 civarında Filistinli ve 13 İsrailli ölmüştü. İsrail saldırı ları sırasında BM okulları, sağlık merkezi ve BM merkez binası İsrail bombardımanlarında tahrip olmuştu. BM tarafından yürütülen bağımsız soruşturmada BM’nin zararının 11 milyon doların üzerinde olduğu bildirilmişti.
MISIR POLİSİ BİR GÖÇMENİ ÖLDÜRDÜ
Öte yandan, Mısır polisinin, İsrail sınırını geçmeye çalışan Eritreli bir göçmeni vurarak öldürdüğü bildirildi. Bir güvenlik yetkilisi, Sina Yarımadası’ndan İsrail’e geçmeye çalışan 24 yaşındaki göçmenin, dur ikazına uymadığını ve bu nedenle açılan ateşte vurulduğunu belirtti. Mart ayından bu yana “yasa dışı yollardan” İsrail’e girmek isteyen en az 18 göçmen sınırda öldürüldü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

MISIR, GALLOWAY’İ SINIR DIŞI ETTİ

SONRAKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...