09 Ocak 2010 00:00

MISIR, GALLOWAY’İ SINIR DIŞI ETTİ

“Filistin’e Yol Açık” konvoyunda bulunan İngiliz milletvekili George Galloway’in Mısır’dan sınır dışı edildiği bildirildi.

Paylaş

“Filistin’e Yol Açık” konvoyunda bulunan İngiliz milletvekili George Galloway’in Mısır’dan sınır dışı edildiği bildirildi. Gazze’ye insani yardım götüren konvoyda yer alan Respect Partisi Milletvekili Galloway’in, Gazze’den Mısır’a dönünce ülkeyi terk etmesinin istendiği ve sınır dışı edildiği belirtildi.
Konvoyun sözcüsünün verdiği bilgiye göre olayın, Galloway’in Gazze’den Refah Sınır Kapısı’na gelmesiyle başladığı, polisin Galloway ve yanındaki arkadaşı Ron McKay’i bir araca bindirerek ülkeyi terk etmelerini istediği kaydedildi. Haberde, sözcünün, Galloway’in polis konvoyuyla sınırdan uzaklaştırılarak, Londra’ya giden bir uçağa bindirildiği bilgisini verdiği ifade edildi.
Gazze’ye girmeye çalışan ancak Mısır polisince tutuklanan bazı konvoy katılımcılarının serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla tekrar sınıra gelen Galloway’in apar topar polis aracına bindirilerek havaalanına götürüldüğü ve İngiltere’ye sınır dışı edildiği açıklandı. Galloway havaalanında uluslararası haber kanallarına yaptığı açıklamada, Mısır polisinin kendisini tartakladığını ve bir daha Mısır’a gelmesine izin verilmeyeceğini söylediklerini belirtti.
Mısır Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili açıklamasında Galloway’in bir daha ülkeye girmesinin söz konusu olamayacağını duyurdu. Galloway ile birlikte konvoyda yer alan 7 kişinin daha tutuklandığı belirtildi. Ancak tutukluların milliyetleri ve akıbeti konusunda Mısır bilgi vermedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD’de ‘güvenlik’ tartışması sürüyor

SONRAKİ HABER

İsrail çocuk öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...