09 Ocak 2010 00:00

Örnek işyerinde baskılar devam ediyor!

Tekstil işçileri için 2010’un ilk günleri 2009’u aratmayacağa benziyor.

Paylaş

Tekstil işçileri için 2010’un ilk günleri 2009’u aratmayacağa benziyor. Kocaeli Sanayi Odası, Lions International, Türk Anneler Derneği’nin kurucusu olduğu, örnek proje olarak tanıtılan ve birçok ödül alan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi Vakfı’nda 2006’dan bu yana çalışan engelli işçiler, bugüne kadar ne zam aldılar, ne de bir sosyal hak sahibi oldular Üstüne bir de işyerinde her türlü baskıya maruz kalıp, işten atma ve bölüm değişiklikleriyle tehdit edildiler.
Kasım ayında 8 işçiye onayları olmaksızın konfeksiyon bölümünden mantar üretim bölümüne geçmesi için baskı yapılmış; bu baskılar sonucunda 7 işçi yeni bölümlerine geçmiş, 1 kişi ise bölüm değiştirmek istememişti. Bunun sonucunda 1işçi işten çıkartılmak istenmişti. İşçilerin eylemleri sayesinde fabrika yönetimi değiştirilmişti.
İşten çıkarılmak istenen işçi “Benim işten çıkarılma nedenim yok. Sadece yönetim beni bu işyerinde görmek istemiyor. Çünkü onların dediklerini yapmıyorum. Bana diyor ki sen mantarda çalışacaksın, ben de diyorum ki iyi görmediğim için orada çalışamam. Hem yasa da bana bu hakkı vermiş. 2-3 aydır konfeksiyon bölümü dışında verilen her işi yaptım. En son depoya verdiler. Burada çalışacaksın dediler. Depoyu temizledim düzelttim. Şimdi diyor ki sen yatıyorsun, ben yatan insana para vermem diyor. Üç gündür de konfeksiyona geldim. Artık bu bölümden çıkmayacağım.Ve hakkımda tutanak tutturuyor. Ben çalışmak istiyorum. İşsiz kalırsam bu krizde ne yaparım. Evliyim. Evim yıkık derme çatma bir şekilde oturuyorum. Sonuna kadar işime sahip çıkacağım” dedi.
Bir başka işçi ise; “Arkadaşımız bugüne kadar işyerinde ne kavga çıkarmış ne huzurumuzu kaçırmıştır. haksız bir şekilde işten atılmak isteniyor.Verilen her işi yapmaya çalışıyor.Çıkarılma sebebini soruyoruz cevap alamıyoruz.Ancak sonuna kadar arkadaşımızın yanındayız” dedi.
(Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bu işler helallikle mi oluyor?

SONRAKİ HABER

Demir-çelik fabrikaları esnek çalışmayla büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa