09 Ocak 2010 00:00

Bu işler helallikle mi oluyor?

MERSİN’in Anamur İlçesi Devlet Hastanesi’nde yeni yılın ilk günü işsiz kalan ve ağlayan fotoğrafları ile basında yer alan ...

Paylaş

MERSİN’in Anamur İlçesi Devlet Hastanesi’nde yeni yılın ilk günü işsiz kalan ve ağlayan fotoğrafları ile basında yer alan 32 işçinin yerine işe gireceklerin listesinde AKP Anamur İlçe Gençlik Kolları Başkanı Nurullah Öz’ün de yer aldığı belirlendi. Öz’ün, çıkarılan işçilerin gözyaşı döktükleri gün işsiz kalan bedensel engelli 25 yaşındaki Hasan Yıldız’ın yanına gidip, yerine işe girdiği için ‘helallik’ istediği ortaya çıktı. Öz, konuşmaktan kaçınırken, isim listeleri hastaneye bildirilen yeni işçilere, çıkarılanların tepkisi üzerine işbaşı yaptırılmadı.
Hastanede taşeron firmaya bağlı olarak asgari ücretle çalışan, Fatih Temizlik firması bünyesindeki 32 temizlik işçisinden 22’si ile Kayacı Bilgisayar bünyesinde bilgisayar operatörü olarak çalışan 10 işçi, yılbaşı öncesi işsiz kalmıştı. İhale süresinin dolması nedeniyle yeni yapılan ihalede, temizlik işini, Konya merkezli, ‘Örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, yağma, rüşvet vermek, özel belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla sahibi Nusret Argun’un Adana’da tutuklu yargılandığı Okyanus Şirketler Grubu’na bağlı Okyanus Temizlik firması, bilgisayar işini de Mersin merkezli Kayacı Bilgisayar yeniden aldı.
Bunlardan Okyanus Temizlik firması, 32 işçiden 10’uyla yeniden çalışmayı sürdürürken, çıkarılan 22 işçinin yerine de yenilerini işe aldı, Kayacı Bilgisayar ise 10 işçinin tamamını değiştirdi.
Ancak, çıkarılan işçilerin tepkileri ve işe alınan işçilerin adlarının AKP İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım tarafından belirlendiği iddiaları üzerine, yeni işçiler işbaşı yaptırılmadı. Yeni işçilerin başlamaması ve çıkarılanların eylemi nedeniyle, hastanede eksik personelle yapılan temizlik işleri ve diğer hizmetler aksadı. (MERSİN)
ÖNCEKİ HABER

‘Hayatımızla oynamayın’

SONRAKİ HABER

Örnek işyerinde baskılar devam ediyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...