10 Ocak 2010 00:00

Duyarsızlık sürdükçe eylemler de sürecek

Türk-İş’in aldığı karar doğrultusunda önceki akşam bir kez daha AKP İl binası önüne gelen işçiler, kamu emekçileri, gençler, kadınlar hep bir ağızdan hükümeti protesto ettiler. Hükümetin emekçilerin taleplerine saldırgan ve duyarsız tutumu sürdükçe Türkiye’nin dört bir yanının eylem alanına döneceğini vurgulayan emekçiler, Türk-İş’i de “göreve, genel greve” çağırdılar.

Paylaş

Türk-İş’in aldığı karar doğrultusunda önceki akşam bir kez daha AKP İl binası önüne gelen işçiler, kamu emekçileri, gençler, kadınlar hep bir ağızdan hükümeti protesto ettiler. Hükümetin emekçilerin taleplerine saldırgan ve duyarsız tutumu sürdükçe Türkiye’nin dört bir yanının eylem alanına döneceğini vurgulayan emekçiler, Türk-İş’i de “göreve, genel greve” çağırdılar.
Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun kararı doğrultusunda önceki akşam emekçiler AKP Ankara İl Binası’na yürüdüler. TÜMTİS, Tez Koop-İş, Petrol-İş ve Emek Partisi (EMEP) üyeleri öncelikle Türk-İş Genel Merkezi önüne gelerek, TEKEL işçilerini selamladılar. Kitle, daha sonra bir grup TEKEL işçisinin de katılımıyla Mithatpaşa Caddesi üzerinden AKP İl Binası’na yürüyüşe geçtiler. KESK Ankara Şubeler Platformu, Yol-İş Ankara 1 ve 3 Nolu Şubeler ile ÖDP, SDP, TKP üyeleri de farklı kollardan AKP İl Binası önüne geldiler. “Emekçi düşmanı hükümet istifa” sloganı atan emekçilere seslenen Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Yusuf Doğan, sadece TEKEL ve itfaiye işçilerinin değil, tüm işçilerin benzer saldırılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Doğan, Başbakan Erdoğan’ın “işçiyi kışkırtıyorlar” sözüne atıf yaparak, işçileri asıl kışkırtanın Başbakan olduğunu belirtti.
“Kiralık işçilik ve özel istihdam büroları hâlâ gündemde, asgari ücrete 1 TL zam, emekliye 1.5 TL zam veriliyor” diyen Doğan, hükümetin emekçilere yönelik tutumu değişene kadar eylemlerinin süreceğini ifade etti. Konuşmanın ardından tekrar Türk-İş önüne gelen emekçiler, alkışlar ve sloganlarla “Genel grev genel direniş”, “Biz bu yola baş koyduk geri dönüş yok” dediler. Emekçilerin coşkusu Türk-İş Genel Merkezi önünü miting alanına çevirdi.
EZBERİ BOZDU
Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Ali Çolak, Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi mezunlarının da emeğin en önemli değer olduğu bilinciyle yetiştirildiğini ve TEKEL işçilerinin mücadelesinin de ne denli önemli olduğunun farkında olduklarını söyledi.
Gerçek bir demokrasinin ekonomik demokrasi olmadan olamayacağını belirten Çolak, bunların da ortak mücadele ile gerçekleşeceğini ifade etti.
(Ankara/EVRENSEL)

GÖZALTINDAKİ İŞÇİLER SERBEST
AKP önünde kendilerini zincirlemelerinin ardından polis tarafından gözaltına alınan 41 TEKEL işçisi akşam saatlerinde serbest bırakıldılar. Türk-İş önüne gelen işçiler, arkadaşları tarafından coşkuyla karşılandılar. AKP önünde kullandıkları zincirleri yanlarında getiren işçiler, mücadeleden yılmayacaklarını söylediler. İşçiler, göz altına alınırken bileklerine takılan plastik kelepçeleri havaya kaldırarak gördükleri baskılara tepki gösterdiler.

EKMEK VE ONUR İÇİN MÜCADELE
Eğitim Sen 5 No’lu Şube üyesi akademisyen ve üniversite çalışanları, kampüsleri paylaştıkları ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileriyle birlikte TEKEL işçilerine kitlesel bir ziyaret gerçekleştirdiler.
EMEKÇİNİN ÖFKESİ AKP’Yİ YENECEK
Yüksel Caddesi’nden Türk-İş önüne yürüyen Eğitim Sen üyeleri ve öğrenciler, “TEKEL işçisi direnişin simgesi”, “Emekçinin öfkesi AKP’yi yıkacak” sloganlarıyla işçilerin yanına geldiler.
Burada işçilere seslenen Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Sibel Özbudun, “Bizlere emeğin en yüce değer olduğunu, ekmek ve onur mücadelesinin birlikte yürütülmesi gerektiğini hatırlattınız” diyerek teşekkür etti. TEKEL işçilerini desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Özbudun, mücadelenin başarıya ulaşması için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler her yerde AKP’ye yürüdü

SONRAKİ HABER

Demokrasi çadırına 200 zabıta saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...