10 Ocak 2010 00:00

Gönüllerin Cumhurbaşkanı Lütfü Oflaz için kim, ne dedi?

Sosyalistlerden İslamcılara kadar birbirinden farklı tüm kesimlerin ‘Gönüllerin Cumhurbaşkanı’ dediği Lütfü Oflaz için sevenleri kısa bir süre önce www.lutfuoflaz.com sitesini oluşturmuşlardı.

www.lutfuoflaz.com sitesini oluşturmuşlardı.&source=linkedin"> Paylaş

Sosyalistlerden İslamcılara kadar birbirinden farklı tüm kesimlerin ‘Gönüllerin Cumhurbaşkanı’ dediği Lütfü Oflaz için sevenleri kısa bir süre önce www.lutfuoflaz.com sitesini oluşturmuşlardı. Bu siteye girildiğinde, birbirlerinin can düşmanı olanların Lütfü Oflaz’a büyük saygı duydukları görülüyor. Siyasi görüşleri birbirlerinin tam zıddı olanların Lütfü Oflaz’dan övgüyle söz ettiği görülüyor. Birbirlerinin can düşmanı olanların, siyasi görüşleri birbirlerinin tam zıddı olanların Lütfü Oflaz’dan “Gönüllerin Cumhurbaşkanı” olarak söz ettiği görülüyor.

Sevenleri bu sitenin kitaplaştırılmasına da karar vermişlerdi. Bu kitabın adının Gönüllerin Cumhurbaşkanı olacağı açıklanmıştı. Bu sitede siyasi görüşleri birbirlerinin tam zıddı olan aydınların, yazarların, sanatçıların, politikacıların, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin Lütfü Oflaz hakkında yazıp söyledikleri yüzlerce yazıya, yoruma, değerlendirmeye de yer verilmişti. İşte Lütfü Oflaz hakkındaki bu yazı, yorum, değerlendirmelerden bazıları:

12 Eylül askeri darbesinden sonra yazdığı bir yazı nedeniyle yargılanan ilk yazar olan Lütfü Oflaz, holding medyasındaki yozlaşmaya, çürümeye, tekelleşmeye tepki göstererek bağımsız mizah dergisi Leman’da yazmaya başladı. Lütfü Oflaz, farklı siyasi görüşlere mensup sivil toplum kuruluşları ve aydınlarca 2000 yılındaki seçimlerde “Cumhurbaşkanını Meclis değil millet seçsin, adayımız Lütfü Oflaz” denilerek cumhurbaşkanlığına aday gösterilmişti.
Evrensel Gazetesi / 15 Aralık 2005
Lütfü Oflaz dendiğinde akla ne gelir? Askeri darbeye karşı ilk insan hakları kampanyasını başlatan insan mı? Her türlü zulme kalemiyle ve eylemleriyle suskun kalmayan bir adam mı? 2000 yılındaki seçimlerde değişik siyasi görüşlere sahip kişi ve kuruluşlar tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilen gönüllerin cumhurbaşkanı mı? Belki de hepsi…
Radikal Gazetesi / 12 Mayıs 2006 
Lütfü Oflaz, kubbesi çoktan yıkılmış bir hamamın namusunu kurtarmak için çalışanlardandır. Ama inanıyorum ki, çabaları havaya savrulup gitmeyecek. Lütfü Oflaz'ın çektiği bunca eziyet, çile, hapis, mahkemeden sonra geleceğe yönelik umutların kanat çırpışı toplumun yüreğine su serpiyor.
İlhan Selçuk - Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı
Lütfü Oflaz'ın insani, vicdani duruşundan çok etkilendik. Güçlülere ve güçlüklere karşı boyun eğmeyen tavrını çok sevdik. Haksızlıklara, zulümlere karşı kalemiyle ve eylemleriyle hep baş kaldırdı. Ülkemizde ilk insan hakları kampanyasını başlatan da O'ydu. Bu uğurda hapislere atılmak, işkence görmek, işsiz bıraktırılmak gibi çok ağır bedeller ödedi. Ancak hiçbir zaman düşüncelerini, ideallerini savunmaktan vazgeçmedi. İsteseydi her dönemde önüne serilen dünya nimetlerine teslim olabilir, çok lüks bir yaşam sürebilirdi. Ama o kendisine sunulan dünya nimetlerini ellerinin tersiyle itti, mütevazı bir yaşamı seçti. Lütfü Oflaz, hep gönlümüzün cumhurbaşkanı olarak kalacak.
Leman dergisi /18 Temmuz 2003
Lütfü Oflaz iyi ki var ve iyi ki hep olacak. Ülkemizde ilk insan hakları kampanyasını başlatan Lütfü Oflaz, son cumhurbaşkanlığı seçiminde gençlerin adayıydı.
Aydınlık Dergisi / 29 Haziran 2003
İnandığı davanın yolunda hiç eğilmeden, bükülmeden yürümüş bir yazar, bir düşünce adamı Lütfü Oflaz. 12 Eylül sonrası ilk insan hakları kampanyasını başlatan bir devrimci. O ezilenlerin, yoksulların, altta kalanların cumhurbaşkanı adayı.
Tempo Dergisi / 20 Nisan 2006
Türkiye’nin en sivri, ironik, delici, delişmen, eleştiren, sonuna kadar muhalif yazarı Lütfü Oflaz, kalemiyle olduğu kadar eylemleriyle de dikkati çekti. Zulme, sömürüye kalemiyle ve eylemleriyle hep başkaldırdı. Bu yüzden hapislere atıldı, işkence gördü.
Birgün Gazetesi / 30 Ocak 2006
Cumhurbaşkanını halk seçsin. Adayımız Lütfü Oflaz…
Cezmi Ersöz – Leman Dergisi / 26 Şubat 2000

ÖNCEKİ HABER

TEKEL için ortak eylem

SONRAKİ HABER

İşçiler her yerde AKP’ye yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa