11 Ocak 2010 00:00

Metin olma zamanı...

Gazetemiz muhabiri Metin Göktepe, öldürülüşünün 14. yılında Antalya’da anıldı. Kapalıyol girişinde toplanan kitle, açıklamanın yapılacağı Kışlahan Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Paylaş

Gazetemiz muhabiri Metin Göktepe, öldürülüşünün 14. yılında Antalya’da anıldı. Kapalıyol girişinde toplanan kitle, açıklamanın yapılacağı Kışlahan Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.
Burada yapılan açıklamayı, Evrensel Gazetesi Antalya Muhabiri Berivan Tedik yaptı. Tedik, Metin Göktepe’nin devlet tarafından öldürülen ilk gazeteci olmadığını, en son 19 Ocak 2007 tarihinde ülkede yükseltilen ırkçı dalga yüzünden AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in de göz göre göre katledildiğini ve Türkiye’de öldürülen 62. gazeteci olduğunu ifade etti.
Berivan Tedik, “Eğer Metin yaşasaydı 27 gündür direnen TEKEL işçilerinin, Sinter Metal işçilerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye işçilerinin, Kent AŞ işçilerinin, ‘TİS yoksa grev var’ diyen kamu emekçilerinin; parasız, bilimsel, demokratik eğitim diyen üniversite öğrencilerinin, ÖSS’ye hayır diyen liselilerin yanında olup, onların haberlerini yapacaktı” dedi.
Gazetecilerin hak arama mücadelelerine de değinen Tedik, “Metin yaşasaydı toplu iş sözleşmelerinin yapılması için greve çıkan Sabah ve atv çalışanlarının yanında olacaktı. Metin Göktepe yaşasaydı, bugün Antalya’da kriz bahanesi ile işten çıkarılan 17 gazetecinin yanında olacaktı” diye konuştu.
Berivan Tedik, Metin Göktepe’nin katledilişinden sonra da Evrensel’in, hep Metin Göktepe’nin gazetesi olarak anıldığını ve çizgisini hiç değiştirmediğini vurguladı. Bugün yapılması gerekenin Metin Göktepe’nin yaptığı gibi gerçeklerin üstüne korkusuzca ve gülerek gitmek olduğunu belirtti.
BALIKESİRLİLER DE UNUTMADILAR
Katledilişinin 14. yılında gazeteci Metin Göktepe, Balıkesir’de de anıldı. Emek Gençliği tarafından önceki gün düzenlenen anma etkinliğinde, Metin Göktepe anısına yapılan saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda, Metin’in gazetecilik anlayışı ve kişiliğine vurgu yapıldı. Etkinlikte söz alan televizyonumuzun ve Evrensel gazetesinin Balıkesir muhabiri Cemal Saffet Yılmaz, Metin Göktepe’nin gerçek bir basın emekçisi olduğunu belirterek, medya patronlarının sözcüsü değil işçilerin, emekçilerin, ezilen, horlanan, dışlanan insanların sesi olduğu için katledildiğini söyledi.
Balıkesir’deki etkinlik, Metin Göktepe belgeselinin izlenmesi ve Metin Göktepe’ye yakılan ağıtların dinlenmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İnsanca yaşanacak kentler kurulmalı

SONRAKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...