11 Ocak 2010 00:00

Karakoldan kültür merkezine

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın kararıyla Jandarma bölgesinden polis bölgesine devredilen ODTܒde öğrencilerin, boşaltılan jandarma karakolu binasının kültür merkezine dönüştürülmesi için ısrarı devam ediyor.

Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın kararıyla Jandarma bölgesinden polis bölgesine devredilen ODTܒde öğrencilerin, boşaltılan jandarma karakolu binasının kültür merkezine dönüştürülmesi için ısrarı devam ediyor.
ODTܒde yaklaşık 40 öğrenci topluluğu, boşaltılan jandarma karakolunun kültür merkezi olarak kullanımlarına açılması talebiyle rektörlük ile çeşitli görüşmeler yaptı, sonuç alınmayınca karakol binasını fiili olarak kültür merkezi olarak işletmeye başladı. 24 Aralık gününden bu yana öğrencilerin kullandığı karakolla ilgili rektörlük, geçtiğimiz günlerde duyuru dağıtarak, “karakol işgalinin şiddet içerdiğini” ve “binanın doğal gaz ve elektriğinin olmamasından ötürü kullanılmasının güvensiz olduğunu” öne sürdü.
Fakat öğrenci toplulukları elektrik, doğal gaz ve suyun rektörlük tarafından kesildiğini belirterek, çeşitli eylemler yaptılar. Son olarak rektörlük sekreteriyle görüşen topluluklardan gelen bilgiye göre rektörlüğün artık, toplulukların süreçteki meşruiyetini tanımaya başladığı belirtiliyor.
Sürecin başladığı ilk günden beri toplulukları muhatap almayarak ÖTK’yı devreye sokmaya çalışan rektörlük, toplulukların tepkisini toplamış, son olarak ÖTK, yaptığı bir açıklamayla muhatabın topluluklar olduğunu ve sürecin tamamında toplulukların kararını desteklediğini duyurdu.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Hazırlık Sınıfı Temsilcisi Gökhan Eskizara, toplulukların bir kültür merkezine ihtiyaç duyduğunu belirterek, rektörlüğün de bu imkanı sağlaması gerektiğini söyledi. Bir başka sınıf temsilcisi Burak Bostancıoğlu ise güvenlik bahanesiyle üniversiteye giren kamera, karakol veya güvenlik birimlerinin artık istenmediğini ve öğrencilerin okul içerisinde ne yapıp edeceklerine kendileri karar vermeleri gerektiğini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
Deniz Kayacan
ÖNCEKİ HABER

Uyuşturucudan ölenlerin sayısı yüzde 14 arttı

SONRAKİ HABER

YÜZSÜZLÜK!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa