11 Ocak 2010 00:00

Basın özgürlüğü işçilerin başarısıyla gelecek

G-9 Gazeteciler Platformu’nu oluşturan gazeteci örgütleri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) iki gündür devam eden eden “İnsan Hakları ...

Paylaş

G-9 Gazeteciler Platformu’nu oluşturan gazeteci örgütleri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) iki gündür devam eden eden “İnsan Hakları Gazeteciliği” semineri katılımcıları, Çalışan Gazeteciler Günün’nde Türk-İş önünde bekleyen TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Sorunlarının işçi sınıfının sorunlarından bağımsız olmadığını vurgulaya gazeteciler, basın özgürlüğü mücadelesinin işçi sınıfının mücadelesinin başarısıyla zafere ulaşacağını söylediler.
Ziyarete Avrupa Gazeteciler Federasyonu temsilcileri de katıldı. İşçiler gazetecileri coşkuyla karşıladı. “Basın-TEKEL el ele mücadeleye”, “Genel grev, genel direniş” sloganlarının atıldığı ziyarette G-9 Gazeteciler Platformu adına Birgün yazarı Doğan Tılıç konuştu. 10 Ocak gününün yalnızca gazetecilerin haklarını genişleten ve güvenceye alan yasanın çıkartıldığı ve halkın haber alma hakkının sağlam temellere oturtulduğu bir gün olduğu için, bayram olarak ilan edildiğini hatırlatan Tılıç, gelinen noktada 10 Ocak’ın verilen hakların hükümetler tarafından teker teker geri alındığı için bayram olmaktan çıkıp, “mücadele günü”ne dönüştüğünü söyledi.
BAŞBAKAN’A ELEŞTİRİ
Gazetemiz yaszarlarından TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de, Türkiye’de 37 gazetecinin hapiste olduğunu, işten atıldığını, yargılandığını, gazete ve dergilerin kapatıldığını, gazetemiz Evrensel’e açılmış davaların sürdüğünü ve Hayat Televizyonu’nun sesinin kesilmek istendiğini hatırlattı. AKP Hükümeti döneminde toplumun tüm kesimleri gibi gazetecilerin de mağdur edildiğini, hükümetin kendine güdümlü bir basın yaratmak için baskılarını arttığını belirten İpekçi, Başbakan’ın tüm bunlara rağmen “Türkiye’de basın özgürlüğü var” diyebilmesini eleştirdi.
‘İŞÇİ SINIFI KAZANACAK GÜÇTEDİR’
TEKEL işçilerinin mücadelesinin işçi sınıfının büyüyen mücadelesinin bir parçası olduğunu vurgulayan İpekçi, basın özgürlüğü mücadelesinin işçi sınıfının mücadelesinin başarısıyla zafere kavuşacağını söyledi. Başbakan’ın TEKEL işçilerinin mücadelesinin “ideolojik” olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan İpekçi, “Başbakan bunu siyasal mücadele olarak görüyorsa, biz de bunu siyasal mücadele haline getirmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Başbakan bu mücadeleye ideolojik mücadele diyorsa, bu ideolojinin adını koysun. İşçi sınıfı kendi ideolojisini, kendi mücadelesini, kendi başarısını kazanacak güçtedir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TEKEL İŞÇİLERİ 15 OCAK’TA İŞBIRAKMAYA ÇAĞIRDI

SONRAKİ HABER

SARAR yüzde 20 büyüdü işçiye yoksulluk düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...