11 Ocak 2010 00:00

TEKEL İŞÇİLERİ 15 OCAK’TA İŞBIRAKMAYA ÇAĞIRDI

TEKEL işçileri direnişlerinin birinci ayını doldurmak üzereler. Şimdiye kadar halkın ve emekten yana herkesin desteğini alan TEKEL işçileri, şimdi gözlerini 15 Ocak’ta yapılacak işbırakmaya çevirdiler.

Paylaş

TEKEL işçileri direnişlerinin birinci ayını doldurmak üzereler. Şimdiye kadar halkın ve emekten yana herkesin desteğini alan TEKEL işçileri, şimdi gözlerini 15 Ocak’ta yapılacak işbırakmaya çevirdiler. Saldırının tüm emekçilere yönelik olduğuna dikkat çeken işçiler, sınıf kardeşlerine “Bizim için değil, kendi geleceğiniz için işbırakın” çağrısı yaptılar.
Adıyaman’dan TEKEL işçisi Yusuf Aşan, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen işbırakmak eylemlerinin zayıf kaldığını belirterek, 15 Aralık’ta yapılacak eylemin daha etkili ve daha geniş katılımlı olması gerektiğini belirtti. Türk-İş’in mücadelelerine verdiği desteği daha da arttırması gerektiğini belirten Aşan, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’ya “Sendika başkanımız Mustafa Türkel ve işçilerin seslerine kulak ver. Biz inandık, konfederasyonumuz da inansın. 15 Ocak’ta nasıl tüm TEKEL işçileri burada olacaksa, Türk-İş’i de yanımızda görmek istiyoruz” dedi. 15 Ocak’ta direnişlerinin birinci ayını dolduracağına dikkat çeken Aşan, sorun çözülmezse genel grev kararı alınmasının şart olduğunu bildirdi.
‘BANA NE’ DERSEK KAYBEDERİZ
Diyarbakır’dan Mehmet Karataş da, dünyanın 85 ülkesinde emekçilerin TEKEL işçisinin sesini duyduğunu, ancak Türkiye’de hâlâ sessiz kalanlar olduğunu belirtti. Karataş, “Bizim için değil, artık herkes kendisi için mücadeleye girmek zorunda. Biz bugün ‘Bana ne dersek’ yarın aynı şey bizim başımıza gelir” dedi. Saldırının tüm emekçilere yöneldiğini belirten Karataş, kapitalizmin vahşi pençesinden kurtulmak için işçilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.
‘GELECEĞİ DÜŞÜNEN HERKES İŞBIRAKMAYA’
İskenderun’dan Ahmet Çot, TEKEL işçilerini 4-c ile açlık sınırının altında çalışmaya mahkum eden zihniyetin, eğitimcileri de ders ücreti karşılığı asgari ücretin altında çalıştırmaya başladığını ifade etti. Mücadelenin bu nedenle ortaklaşması gerektiğini vurgulayan Çot, 14 Aralık’tan sonra başlayacak 3 günlük oturma eyleminin ardından genel grevin başlatılması gerektiğini söyledi. Aydın’dan Şaban Taşdemir ise, 27 gündür yaptıkları çağrıyı artık herkesin duymuş olması gerektiğini belirterek, “çoluk çocuğunun geleceğini düşünen herkesi” 15 Aralık’taki işbırakmayı güçlendirmeye çağırdı.
TEKEL işçilerinin direnişine destekler de sürüyor. Dün de Çorum Çalyaka Köyü Derneği üyeleri TEKEL işçileri için aşure kaynattılar. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

SHEÇK İŞÇİLERİ EYLEMDE

SONRAKİ HABER

Basın özgürlüğü işçilerin başarısıyla gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa