11 Ocak 2010 00:00

İtfaiye işçilerine yapılan faşist saldırıdır

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İstanbul Saraçhane’de çadır nöbeti tutan Belediye-İş üyesi itfaiye işçilerine yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Paylaş

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İstanbul Saraçhane’de çadır nöbeti tutan Belediye-İş üyesi itfaiye işçilerine yapılan saldırıya sert tepki gösterdi. Kumlu yaptığı yazılı açıklamada, Belediye-İş üyesi 10 itfaiye işçisine 200 kişilik bir grubun önceki gece saat 04.00 sıralarında saldırdığını kaydetti. Saldırı sonucu nöbet çadırlarının kesildiğini, eylem yerinin dağıtıldığını ve işçilerin darp edildiğini belirten Kumlu, “Saldırıyı yapanların, nöbet çadırını parçalayanların ise Başbakan ve Kadir Topbaş’ın sivil-resmi güvenlik güçleri ve zabıta memurlarının olduğu anlaşılmaktadır” dedi.
İtfaiye işçilerinin demokratik hak arama özgürlüklerini kullandıklarına işaret eden Kumlu, yapılan saldırının “faşist zihniyetin ürünü” olduğunu bildirdi. Türkiye’de işçi ve emekçilerin hak arama mücadelesine yapılan saldırıların, Türkiye’yi karanlık ve baskıcı bir rejime götüreceği uyarısında bulunan Kumlu, “Türk-İş olarak, İstanbul’da Belediye-İş üyesi itfaiyecilere yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’DEN

SONRAKİ HABER

SHEÇK İŞÇİLERİ EYLEMDE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...