11 Ocak 2010 00:00

AKP’li başkan tutuklamaları savundu

AKP Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı kahvaltılı basın toplantısında...

Paylaş

AKP Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı kahvaltılı basın toplantısında, BDP’li belediye başkanlarına ilişkin “Yargı kişinin statüsüne bakmaz” sözleriyle tutuklamaları savundu.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Aksoy, dördüncü güç olarak tanımlanan basının demokrasiye büyük katkıları olduğunu söyledi.
BDP’ye yönelik operasyonlarda 7’si belediye başkanı, çok sayıda kişinin gözaltında kelepçelenmesine ilişkin 15 gündür hiçbir açıklama yapmayan Aksoy, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Aksoy, “Bu operasyon AKP ile ilgili değil. Operasyonda ortaya çıkan görüntüler, sıkıyönetim dönemini hatırlattı. Dicle belediye başkanının kapısının kırılıp gözaltına alındığı iddia edildi. Bunun yerine sabah beklenip, kapı kırılmadan şık bir şekilde gözaltı yapılabilirdi. Yine bu kişilerin kaçma durumu da yoktu. Ancak yargı da yasalar gereği kimsenin statüsüne göre hareket etmez” dedi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Bir odada açlık ve yoksulluk

SONRAKİ HABER

Adıyaman’da TEKEL işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...