11 Ocak 2010 00:00

Bir odada açlık ve yoksulluk

DERSİM’den Elazığ’a göç eden 2 çocuk babası Evrahim Coşkun, tek odalı bir evde çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Paylaş

DERSİM’den Elazığ’a göç eden 2 çocuk babası Evrahim Coşkun, tek odalı bir evde çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor.
Bölge illerinde her adım başı bir açlık ve yoksulluk manzarasıyla karşılaşmak mümkün. Elazığ’ın Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan Evrahim Coşkun, Dersim’in Pertek ilçesinden işsizlik ve yoksulluk nedeniyle 15 yıl önce ayrılarak, Elazığ’a yerleşmiş. 10 yıl köyde kaldıktan sonra okul olmadığı için il merkezine yerleşen Coşkun, maddi sıkıntılar nedeniyle eşinden ayrılmış. Tek derdinin çocuklarını okutmak olduğunu belirten Coşkun, “Tek odalı evi perdeyle bölüp yarısını lavabo ve odunluk yaptım. Tek korkum, çocuklarımın hastalanması. Çocukların birini dershaneye gönderdim. Diğerini parasızlıktan dolayı lise ikiden sonra okutamadım” dedi. Coşkun, “Belediyeden kömür istedim. Ama şimdiye kadar cevap alamadım. Sobayı inşaatlardan topladığım tahtalarla yakıyorum” dedi. Kalp hastası olduğu için ameliyat olması gerektiğini söyleyen Coşkun, “Yeşil kartım var, ancak şu an geçerli değil. Ameliyat parası 7 bin 500 TL’dir. Bunu ödeyecek durumda da değilim. Çocuklarıma bakabilmek için 4 yıldır seyyar satıcılık yapıyorum. Günlük en fazla 15-20 lira kazanıyorum” şeklinde konuştu. (ELAZIĞ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

AKP’li başkan tutuklamaları savundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...