11 Ocak 2010 00:00

Oyuncu Kaplangı hayatını kaybetti

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Saltuk Kaplangı, yaşama veda etti.

Paylaş

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Saltuk Kaplangı, yaşama veda etti. Saltuk Kaplangı, dün Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Tiyatro Sanatçısı Saltuk Kaplangı, 1932 yılında Çorlu’da doğdu. İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Tiyatrosu’na girerek, 1946’da “Tiyatro Terbiyesi” piyesinde sahneye çıktı. 1950’de Şehir Tiyatrosu kadrosuna geçen Kaplangı, 1956 yılında Şehir Tiyatroları Sanatçısı Birsen Özkara (Kaplangı) ile evlendi.
Oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik de yapan Saltuk Kaplangı, Şehir Tiyatroları’nda üç kez Yönetim Kurulu’nda, iki kez de sahne amirliği görevinde bulundu. 1951 yılında “Şafak Sökecek” adlı filmde oyunculuk yaparak başladığı sinemada on yıl kadar jön rollerine çıktı. Yönetmen yardımcılığı yaptı, bir de film yönetti.
Film senaryoları kaleme aldı. Televizyon dizilerinde rol aldı. Rol aldığı dizilerinden en unutulmayanı “Kuruntu Ailesi”ydi. Son televizyon dizisi de Eşref Saati oldu. Rol aldığı filmlerden bazıları: Yanık Ömer, Yedi Köyün Zeynep’i, Ana Hasreti, Bağrıyanık, Zeynep’in Aşkı, Gönül Avcısı…
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Barış ritminde buluştular

SONRAKİ HABER

Başak çocuklarının sergisi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa