11 Ocak 2010 00:00

Çocuğumun hayatını bir çuvala değiştirdiler

Çine’de bir iş cinayetinde yaşamını kaybeden Salih Arabacı’nın babası, maden patronlarına karşı büyük öfke içinde.

Paylaş

Çine’de bir iş cinayetinde yaşamını kaybeden Salih Arabacı’nın babası, maden patronlarına karşı büyük öfke içinde. Kendisi de bir işçi olan acılı baba, “Bu iş kazası neticesinde yuvam darmadağın oldu. Canımı ciğerparemi benden aldılar. Gözümden sakındığım fidanımı genç yaşta kendi ellerimle toprağa verdim. Maddi ve manevi olarak hiçbir şey onu geri getiremez, onun yerini dolduramaz” diyerek öfkesini dille getiriyor.
PATRON RAHAT UYUYABİLİYOR MU?
Bu acıyı yaşadığı sürece çekeceğini söyleyen Arabacı, “Geceleri uyuyamıyorum. O maden patronları kendileri rahat uyuyabiliyorlar mı?Akşam evlerine döndüklerinde çocuklarını karşılarında görünce acaba benim çocuğumu da düşünüyorlar mı? Vicdanları rahat mı? Ölen sizin personeliniz, en nihayetinde gencecik bir insan ölüyor. Ama benim çocuğum, ama bir başkasının çocuğu...” dedi.
DÜĞÜN FOTOĞRAFLARI SOLMADAN
“Nezaketen de olsa insan bir başsağlığı ziyaretine gelmez mi” diye soran Arabacı, “Ama gelmediler. Biz anladık ki benim çocuğumun hayatını bir çuvala değiştiler. Benim oğlumun daha düğün fotoğrafları, düğün davetiyeleri solmadan onun hayatını soldurdular” diye konuştu.
Ekmeğinin peşinde koşan, gurbet içinde gurbet yaşayan bir baba olduğunu söyleyen Arabacı, iş kazasının yaşandığı gün Kazakistan’da bir şirkette çalıştığını belirtti. Acı haberi almadan 2-3 saat önce cep telefonu mesajıyla oğlunun doğum gününü kutladığını kaydeden Arabacı, “Aynı günün akşamında acı haberi verdiler. Dünyam başıma yıkıldı” dedi.
ACILI BABADAN SORULAR
Kazayla ilgili soruları sıralayan Arabacı, şunları söyledi: “Şimdi soruyorum; böylesi önlenebilir iş kazalarını önlemek adına fabrikada ne gibi tedbirler alınmış? Böylesine basit iş kazalarını önlemek için daha kaç işçinin ölmesi gerekiyor? Benim oğlum daha yeni işe girmişti. O patronlar, fabrikayı yönetenler, neden oğlumun yanına deneyimli bir usta vermediler?”
BAŞKA CANLAR YANMASIN
“Bundan sonra benim kaybedecek hiçbir şeyim yok. Ama onların kaybedecek çok şeyleri var. Şunu özellikle yazmanızı isterim ki, ben maddi olarak bir şey beklemiyorum, böyle bir beklenti içerisinde olmadım, olmam da...” diyen Arabacı, oğlunun yaşamını yitirmesinden sorumlu olanların adalet önünde hesap vermesini istediğini ifade etti. “Bu dava öyle emsal olmalı ki, başka canlar yanmasın, başka analar ağlamasın” diyerek, yapmak istediklerini anlatan Arabacı, son olarak “Derler ki ‘anaların gözyaşı dışarıya, babaların gözyaşı içeriye akarmış’. Benim içim yanıyor” dedi.
BİR BUÇUK TONLUK ÇUVAL
Çine’de faaliyet gösteren Kaltun Maden AŞ’de geçtiğimiz ay yaşanan kazada, 24 yaşındaki Salih Arabacı, üzerine 1.5 tonluk maden çuvalının düşmesi sonucu feci şekilde can vermişti. Geride gözü yaşlı bir eş ve bir yaşında bir çocuk bırakan Salih Arabacı’nın doğum gününde yaşamını yitirmesi ise ailesinin acısını bir kat daha artırmıştı. (Çine/EVRENSEL)
Celal Şenol
ÖNCEKİ HABER

Dilenmediği için komaya soktular

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...