11 Ocak 2010 00:00

Dilenmediği için komaya soktular

İSTANBUL Beyoğlu’nda kendisini dilendirmek isteyen kişilere direndiği için işkenceye uğradığı iddia edilen 5 yaşındaki çocuk, yaralı olarak bulundu.

Paylaş

İSTANBUL Beyoğlu’nda kendisini dilendirmek isteyen kişilere direndiği için işkenceye uğradığı iddia edilen 5 yaşındaki çocuk, yaralı olarak bulundu. Yol kenarında temizlik işçileri tarafından ağır yaralı halde bulunan çocuk, hastaneye kaldırıldı.
Halıcıoğlu metrobüs durağı yakınında yol kenarlarında temizlik çalışması yapan işçiler, sabah saatlerinde yol kenarında büyük bir cisim gördüler. Yerdeki şeyin bir çöp veya maket olduğunu düşünen 2 temizlik işçisi, daha sonra yanına yaklaştı. Yerdeki nesnenin hareketsiz bir şekilde yatan bir çocuk olduğunu gören işçiler, hemen yaşayıp yaşamadığını kontrol ettiler. Suratında ve vücudunda ağır darp izleri bulunan 5 yaşındaki çocuğun boynunda da kanlı bir ip olduğu görüldü.
Olay yerine gelen sağlık görevlileri, ağır yaralı çocuğu hemen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Elinde derin bir kesik yarası bulunan ve yüzünde ciddi yaralar bulunan Bedrettin K. isimli çocuk, hemen tedaviye alındı. İşkenceye uğradığı belirlenen çocuğun hastane polisine verdiği ilk ifadesinde, “Abdal adındaki biri, annemi ve beni zorla dilendiriyordu. Karşı çıkınca da beni döverdi. Beni iki kişi feci şekilde dövdü” dediği öğrenildi.
Olayın duyulmasının ardından polis, yaralı çocuğun bulunduğu metrobüs durağı çevresinde çalışma başlattı. Çevrede delil arayan polis, çocuğu ilk bulan temizlik işçilerine ulaştı. İşçileri çocuğun bulunduğu bölgede sorgulayan polisler, daha sonra işçileri ifade almak üzere polis merkezine götürdüler. Polis merkezine götürülen Sayyam Nida adındaki temizlik işçisi, yaralı çocuğa bir çöp sanarak yaklaştıklarını ve durumunun oldukça ağır göründüğünü söyledi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Gemi söküm işçisi kansere yenik düştü

SONRAKİ HABER

Çocuğumun hayatını bir çuvala değiştirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...