12 Ocak 2010 00:00

ÜCRET YOK ESNEK ÇALIŞMA VAR

ÇANAKKALE Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan genç işçiler, krizle birlikte haklarının da ellerinden alındığını söyledi.

Paylaş

ÇANAKKALE Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan genç işçiler, krizle birlikte haklarının da ellerinden alındığını söyledi. En çok şikayet edilen ise düşük olan ücretlerin bile zamanında ve tam ödenmemesi.
Pen işi yapan bir atölyede çalışan Ümit Kellemen ve Abbas Gülen’le konuşuyoruz. Ümit Kellemen, asgari ücretin kendisine yetmediğini, krizle birlikte ücretlerini tam alamadıklarını ve aylarca bekletildiklerini ifade etti. Sitede genelde genç işçilerin çalıştığını anlatan Kellemen, işe başladıkları saatin belli olduğunu, bitiş saatinin ise belirsiz olduğunu söyledi. Mesai saatinin bitiminin eldeki işin bitimi olarak tanımlandığına dikkat çeken Kellemen, sigorta primlerinin de eksik yatırıldığını anlattı.
Diğer genç işçi Abbas Gülen, sözlerine “Krizi en çok hisseden biziz” diyerek başladı. Asgari ücretle çalıştığını ifade eden Gülen, günlük 1 liralık zammın hiçbir sorunu çözmeyeceğini, bu parayla kimsenin geçinemeyeceğini söyledi. Gülen, işçilerin mutlaka birlik olup örgütlenmesi gerektiğine dikkat çekti.
Sohbete sonradan katılan Metin isimli mobilya işçisi ise “Gece gündüz çalışıyorum ama bir şey alamıyorum. Asgari ücretle geçim olmaz. Hele evli biri hiç geçinemez” dedi. Asgari ücretin en az bin lira olması gerektiğini vurgulayan Metin, şöyle devam etti: “Kriz sanayi işçisini delip geçmeye devam ediyor. İşçilerin birlikte hareket etmesi gerekir.” (ÇANAKKALE)
Eftal Akbaş
ÖNCEKİ HABER

Türk Büro-Sen ‘Genel grev’ dedi

SONRAKİ HABER

2010 mücadele yılı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...