12 Ocak 2010 00:00

Türk Büro-Sen ‘Genel grev’ dedi

TÜRK Büro-Sen, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da ‘İstişare Toplantısı’ yaptı. Toplantıda alınan kararlar ve yapılan değerlendirmeler sonuç bildirgesiyle açıklandı.

Paylaş

TÜRK Büro-Sen, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da ‘İstişare Toplantısı’ yaptı. Toplantıda alınan kararlar ve yapılan değerlendirmeler sonuç bildirgesiyle açıklandı. Bildirgede, “Bütün memur ve işçi sendikaları ile emek örgütlerinin hep birlikte genel greve davet edilmesi” kararı alındığı duyuruldu.
Memur maaşlarına yapılan komik artış, sağlık giderlerinde arttırılan katkı payları ve emeklilere yapılan göstermelik zammın eleştirildiği bildirgede, ekonomik kriz nedeniyle binlerce işyerinin kapandığına, yandaş kayırmacılığının had safhaya ulaştığına, tüketim ve hizmet alımlarına yapılan zamlara dikkat çekildi.
Özelleştirmeler nedeniyle binlerce kişinin işsiz kalması, itfaiyecilerin sokağa terk edilmesi, TEKEL işçilerine köleliğin reva görülmesinin altının çizildiği bildirgede, çalışanlar üzerinde uygulanan baskı ve hak gasplarının dayanılmaz boyuta ulaştığı vurgulandı. Bildirgede, “Demokratik tepkilerimizle ülkeyi idare edenleri uyarmazsak yarın çok geç olacaktır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

NAZİ ZULMÜ!

SONRAKİ HABER

ÜCRET YOK ESNEK ÇALIŞMA VAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...