12 Ocak 2010 00:00

EMO’dan ‘tasarruf tacirleri’ uyarısı

ELEKTRİK Mühendisleri Odası, vatandaşın “enerji tasarrufu” planlarının yüzde 70’i aşan zamlarla hayale dönüştüğünü belirtti.

Paylaş

ELEKTRİK Mühendisleri Odası, vatandaşın “enerji tasarrufu” planlarının yüzde 70’i aşan zamlarla hayale dönüştüğünü belirtti.
EMO, “fatura azaltan aletlerin” aldatmaca ürünü olduğu uyarısında bulundu. Açıklamada, elektrik hizmetinin sunumundaki plansızlık ve verimsizliğin yüksek maliyetlerini karşılayan kullanıcılara yönelik “enerji verimliliği” kampanyaları ile “ceplerini yakmayan fatura” hayalleri kurdurulduğu dile getirildi. Binalarda yapılacak tasarrufun yüzde 20 ile 40 oranında daha az enerji tüketimi sağlayabileceği, ancak yapılan zammın iki yılda yüzde 70’i aştığı vurgulanan açıklamada, “Yurttaşların yapacakları tasarrufla, zamlardan kurtulmanın imkanı yok” denildi. Cep yakmayan fatura hayali ile kandırılan halkın, enerji tasarrufu sağlayan cihazlar piyasasındaki ‘tasarruf tacirleri’nin eline bırakıldığı ifade edilen açıklamada, faturayı azaltacağı iddia edilen ‘büyülü aletlere’ dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu. Açıklamada, Reklam Kurulu ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na başvuruda bulunulacağı duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Sinop enerji çöplüğü olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...