13 Ocak 2010 00:00

ALİAĞALI EMEKÇİLER TEKEL’İN YANINDA

TEKEL işçileri ve itfaiye çalışanlarına Aliağa’dan da destek geldi.

Paylaş

TEKEL işçileri ve itfaiye çalışanlarına Aliağa’dan da destek geldi.
Aliağa Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen eyleme servislerle işyerlerinden PETKİM ve TÜPRAŞ işçileri, belediye işçileri, kamu emekçileri ve Aliağa halkı katıldı.
Demokrasi Platformu adına açıklamayı Eğitim Sen Aliağa Baştemsilcisi Çetin Ekinci okudu.
BİRLİKTE MÜCADELE GÜNÜ
Ekinci “TEKEL işçileri hükümetin ‘çalışma süresinin 10 aydan 11 aya çıkarıldığı’ sözünü kabul ederlerse; kıdem tazminatı ve senelik izin hak kayıpları olacak. Koşulları kaldıramayanlar devletin yakasından düşecek. TEKEL işçileri ‘yeni bir iş’ sözünü kabul ederlerse; pratikte sendika hakkını kaybedecekler. Örgütsüzleşip yalnızlaştıklarında devletin yakasından düşecekler. Dün bunları yaşayan TELEKOM, PETKİM, TÜPRAŞ, vb. birçok kuruluşun emekçileri, bugün TEKEL emekçilerinin yanında hak-adalet-hukuk savaşı veriyor. Yarın hastaneler, okullar ve diğer kamu hizmetleri ile devlet işletmeleri özelleştirildiğinde hep birlikte bu sancıyı yaşayacağız. Gün, bu talana ve köleleştirmeye karşı hep birlikte mücadele günüdür” dedi.
İşçiler sık sık “IMF defol bu memleket bizim”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz”, “Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “İşçi memur el ele genel greve”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları attı.
SON DERECE TEHLİKELİ
Basın açıklamasında, son zamanlarda yaşanan linç ve tehcir olaylarına da değinen Çetin, “Son aylarda ülkemizde yaratılan kaos ortamını fırsat bilen ve şiddetten beslenen bazı odaklar, bir yerlerden aldıkları cesaret ile yasal hakkını kullanan emekçilere, gençlere, siyasi parti temsilcilerine saldırılar düzenleyebilmektedir. Bu saldırıların linç girişimlerine kadar uzanmış olması son derece tehlikelidir” diye konuştu. (Aliağa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Park-bahçe işçileri eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Mahkeme kararı uygulanmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...