13 Ocak 2010 00:00

Öğrencilerden muhbirlik anketine tepki

DTP’nin kapatılmasını protesto gösterilerine polisin sert müdahalesini ve bu ...

Paylaş

DTP’nin kapatılmasını protesto gösterilerine polisin sert müdahalesini ve bu müdahalelerde ölümler yaşanmasını protesto etmek için 21 Aralık 2009’da yapılan ders boykotunun ardından Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın dağıttığı ‘muhbirlik anketi’ Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri tarafından kınandı.
AKADEMİSYEN Mİ POLİS Mİ?
Tıp Fakültesi kantininde toplanarak dekanlığa kadar yürüyen öğrenciler, dekanlık önünde yaptıkları açıklamada muhbirlik teklifi ve bazı öğretim görevlilerinin tutumunu kınadı. Boykot sırasında bazı hocaların polis gibi kameralarla görüntülerini kaydettiği ve ikisi profesör, beş akademisyenin hazırladığı anketle ‘muhbirlik teklif ettiği’ öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Aldan, “Her gün bizlere insanın kutsallığından bahseden bazı öğretim görevlileri 21 Aralık günü nedense bilimsel kimliklerini unutup yaşanan cinayetleri desteklerlercesine tavır takındılar” dedi. Bazı öğretim görevlilerinin 21 Aralık’ta yapılan boykota katılan öğrencileri kamera ile çektiğini, derslerden bırakmakla ve soruşturma açmakla tehdit ettiklerini belirten Aldan, ”Zorunlu tutulan ve sınıf arkadaşlarını birbirinden uzaklaştırmayı hedefleyen anket bardağı taşıran son damla oldu” dedi. “Öğrencileri deyim yerindeyse koyun gibi gören anlayışa karşı soğukkanlı olacağız” diyen Aldan, “Bizler mesleğimizi kutsal yapan, yaşam hakkının kutsallığı noktasında bu tavrımızı bedeli ne olursa olsun sürdürmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.
POLİS DEĞİL HOCA OL!
Açıklamada, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “YYÜ faşizme mezar olacak”, “JİTEM değil adam ol, polis değil hoca ol” sloganları atan öğrenciler, dekanlığın öğrencileri muhatap almamasına tepki gösterdi.
Öte yandan YYÜ öğrencileri bugün de önceki gün yaşanan gözaltıları Mavi Plaza önünden Sanat Sokağı’na yürüyerek protesto edecekler.
(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katillere müebbet istendi

SONRAKİ HABER

Durmak yok baskıya devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...