13 Ocak 2010 00:00

Katillere müebbet istendi

MUŞ’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık’ta DTP’nin kapatılmasını protesto etmek için yapılan yürüyüş sırasında otomatik silahla kitleye ateş açarak Kemal Ağca ve ...

Paylaş

MUŞ’un Bulanık ilçesinde 15 Aralık’ta DTP’nin kapatılmasını protesto etmek için yapılan yürüyüş sırasında otomatik silahla kitleye ateş açarak Kemal Ağca ve Necmi Oral’ı öldüren Turan Bilen ve kardeşi Metin Bilen hakkında Muş Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Muş Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede 2 kardeş hakkında ‘Kasten adam öldürmekten’ müebbet hapis cezası istendi.
EMİR BÜYÜK YERDEN!
Öte yandan korucu Turan Bilen’in açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Necmi Oral’ın ablası, Sezen Oral, temizlik işçisi olarak çalıştığı Bulanık Devlet Hastanesi’nde ‘Emir büyük yerden’ denilerek, işten çıkarıldı. Olaydan sonra kardeşi için kurulan çadıra ziyarete gelen misafirlerle ilgilenmek zorunda kaldığı için işe gidemediğini belirten Sezen Oral, olayın üzerinden 10 gün geçtikten sonra Devlet Hastanesi Başhekimi tarafından çağrıldığını ve başhekim tarafından işten çıkarıldığını söyledi. “Nedenini sorduğumda, bana ‘Ben bilmiyorum, yani yapacağımız bir şey yok, emir büyük yerden’ cevabını verdi” dedi. Oral, hastane yetkilileri hakkında dava açacağını söyledi.
Hastane yetkilileri ise, basına bilgi vermeyeceklerini belirterek, kaymakamlıktan izin alınması gerektiğini söylediler. (MUŞ)
ÖNCEKİ HABER

İşçi, patronun oyununu bozdu

SONRAKİ HABER

Öğrencilerden muhbirlik anketine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...