13 Ocak 2010 00:00

İşçi, patronun oyununu bozdu

GAZİANTEP’te Başpınar 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Çemen Tekstil’de grev tam katılımla başladı.

Paylaş

GAZİANTEP’te Başpınar 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Çemen Tekstil’de grev tam katılımla başladı. İşe yeni alınan işçileri grev kırıcı olarak kullanmak isteyen patronun oyununu bozan işçiler, sendikalı-sendikasız diye bölünmeden hep birlikte şalteri indirerek greve başladı. Çemen Tekstil’de üretim tamamen durdu.
SINIF KARDEŞLİĞİ
Başından beri işçilerin örgütlenmesini ve sendikalı olmasını engellemek için her türlü yolu deneyen Çemen Tekstil patronunun son oyunu da işçilerin birliği sayesinde boşa çıkarıldı. İşçilerin örgütlenmesine mani olamayan patron, son çare olarak fabrikaya çok sayıda yeni işçi almıştı. İşe başlamadan önce yeni işçilere sendikaya üye olamayacaklarına dair kağıt imzalatan Çemen Tekstil patronu Kamil Çetinkaya, böylece yeni işçileri grev kırıcı olarak kullanıp grevi etkisizleştirmeyi planlıyordu. Ancak patronun bu oyunu da işe yaramadı. İşe yeni başlayan işçiler, sendikalı işçilerle birlikte şalter indirerek greve çıktı.
GREVE DESTEK
DİSK Tekstil Sendikası’nda örgütlenen Çemen Tekstil işçilerinin grevine birçok sendikacı ve kitle örgütü temsilcisinden de destek geldi. DİSK Genel-İş şube başkanları ve yöneticileri, Eğitim Sen Şube Örgütlenme Sekreteri Hasan Manto, Emek Partisi (EMEP) il yöneticileri ve DİSK Tekstil genel merkez yöneticileri de fabrika önüne gelerek greve destek verdiler. Fabrika önünde işçilere seslenen DİSK Tekstil Genel Başkanı Rıdvan Budak, “İşverenin sendikayı istemesine gerek yok. Zaten sendikayı patron değil işçi ister. Çemen Tekstil’de de sendikayı işçiler istedi ve örgütlendi” dedi. Henüz sendikaya üye olmayan ama sendikalı işçilerle birlikte greve başlayan yeni işçilere de seslenen Budak, “Bizim derdimiz fabrikada kargaşa çıkarmak değil. Biz yasalara uygun bir şekilde çalışmak ve üretmek istiyoruz. Ancak buna engel olan patrondur” diyerek, işçilerden birliklerini bozmamalarını istedi. Fabrikaya grev pankartı asan Çemen Tekstil işçileri, konuşmalardan sonra davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek grevi sürdürdüler. (Gaziantep/EVRENSEL)

Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Bitlis Cezaevi’nde 12 Eylül!

SONRAKİ HABER

Katillere müebbet istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...