13 Ocak 2010 00:00

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ARTIRILMALI

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Emin Koramaz, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada...

Paylaş

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Emin Koramaz, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, enerji alanındaki dışa bağımlılığın azaltılması ile sanayi, ulaşım ve bina sektöründeki tasarruf potansiyelinin değerlendirilmesi çağrısı yaptı.
MMO Başkanı Emin Koramaz, izlenen yanlış politikalar sonucu 2008 yılında değeri 48 milyar dolar olan enerji sektörü ithalat bağımlılığının halk üzerinde bir baskı unsuru haline geldiğini belirtti. Elektrik fiyatlarının sürekli arttığını, ithalatta yaşanacak bir aksamanın Türkiye’yi karanlıkta bırakabileceği korkusunun yaşandığını hatırlatan Koramaz, enerji harcamalarının halkın ve sanayicinin üzerinde ağır bir yük haline geldiğini açıkladı.
Durumun değiştirilmesinin, kararlı bir siyasi irade, stratejik yaklaşımlar ve radikal önlemlerle mümkün olabileceğini vurgulayan Koramaz, enerji verimliliğinin artırılmasının kısa vadede herkesin uygulayabileceği bir diğer çözüm olduğunu belirtti. Vatandaşlardan kurumlara, şirketlere kadar herkesin kendi çapında yapacağı çalışmalar ve alacağı önlemlerle küçümsenmeyecek boyutlarda enerji tasarrufu sağlanabileceğini ifade eden Koramaz, sanayiide yüzde 15, binalarda yüzde 35 ve ulaşımda yüzde 15 tasarruf potansiyeli olduğunu vurguladı. MMO olarak verimlilik artışını destekleyen düzenlemelere olumlu baktıklarını belirten Koramaz, ‘Enerji Yöneticisi’ eğitimi vermeye başladıklarını açıkladı. ANKARA
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

SONRAKİ HABER

KOBİ’lerden al haberi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...