13 Ocak 2010 00:00

Baz istasyonuna izin vermeyen başkana destek

ANTAKYA Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Ali Kanatlı, GSM şirketlerini zararsız teknolojileri kullanmaya davet etti

Paylaş

ANTAKYA Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Ali Kanatlı, GSM şirketlerini zararsız teknolojileri kullanmaya davet etti.
AÇKD Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Kanatlı, Reyhanlı Belediyesi’nin semt pazarında kurulmak istenen baz istasyonuna izin vermemesinden ötürü memnun olduklarını söyledi. Alınan bu kararın ardından ilk teşekkür AÇKD Halk Sağlığı Komisyonu Başkanı Dr. Ali Kanatlı’dan geldi. Kanatlı bu kararı, son yıllarda halkın sağlığı ile ilgili bir yerel yönetimin verdiği en iyi kararlardan biri olarak kabul ettiklerini söyledi. Yargıtay’ın son yıllarda baz istasyonları ile ilgili verdiği kararlarda da, baz istasyonları teknik şartnameye uygun kurulmuş olsa bile, mahkemelerin verdiği kararlarda halkın sağlığını ön plana koymak gerektiğinin vurguladığını ve bunun, birçok baz istasyonu davasını halk sağlığı lehine sonuçlandırdığını da hatırlatan Dr. Kanatlı, “Dernek olarak halk sağlığını ilgilendiren kararlarda Reyhanlı Belediyesi’nin almış olduğu bu kararın, diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz” dedi. (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

65 yıllık enstitü satılıyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...