13 Ocak 2010 00:00

‘Hastanemiz kapatılmasın’

FAKİRLER ve yoksullara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Vakıf Gureba Hastanesi’nin binası, arazisi ve tüm mal varlığının kapatılarak, özel üniversiteye tahsis edilecek olması tepki topladı.

Paylaş

FAKİRLER ve yoksullara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Vakıf Gureba Hastanesi’nin binası, arazisi ve tüm mal varlığının kapatılarak, özel üniversiteye tahsis edilecek olması tepki topladı.
Hükümet ilgili yasayı Meclis’e göndermesi üzerine hastane önünde görüştüğümüz hasta ve hasta yakınları yapılmak istenen düzenlemeye tepki gösterdiler. Hastanenin kapatılmasının kendilerini mağdur edeceğini belirten hasta ve hasta yakınları hükümete de tepkililer.
Hastanede yatan babasını ziyaretten dönerken konuştuğumuz Ali Durdağı, “Yıkmak yapmaktan kolay” diyerek kararı eleştirdi. “Hastanemizden memnunuz” diyen Durdağı, “Halk olarak nereye gideceğiz, burası bizim için bir ihtiyaç, hastalanınca nereye gideceğiz. Bu hastane bile yetmiyor. Gelip saatlerce kuyrukta bekliyoruz. Hastane açıp kuyruk sorununu çözecekleri yerde kolayı beceriyorlar. Halkı da mağdur edecekler. Hastanemiz kapanmasın, karşıyız” diye konuştu
BAŞKA YER YOK MU?
Annesiyle hastaneden çıkarken konuştuğumuz Güler Şentürk, bir vakıf hastanesinin özel üniversiteye verilmesini şaşkınlıkla karşıladığını belirtiyor. Şentürk, “Devletimiz bir yerde yıkıp, bir yerde yapmayı seviyor, nasıl olsa bizim cebimizden çıkıyor onları etkilemiyor” diye tepkisini dile getiriyor. Özel Üniversite yapılacak bir çok alan varken yılların hastanesinin seçilmesinin anlamsız olduğunu söyleyen Şentürk, “Kapatırlarsa çok zorlanırız, evimize yakın, gelip gidiyoruz. Nasıl olsa onları etkilemiyor, başımızdakilerin yeri rahat” diye konuşuyor.
Ferize Vardar rahatsızlığı nedeniyle 5 gündür hastaneye gelip gittiğini belirtiyor. Hastanenin üniversiteye peşkeş çekilmesi hakkındaki görüşünü sorduğumuz Vardar şu tepkiyi gösteriyor: “Halkın hastanesini kapatıp bizi perişan mı edecekler? Burası bize yetmiyor, kuyruk çilesi çekiyoruz, bunu çözsünler.” Hastaneden fakirlerin yararlandığını belirten Vardar, “Zaten hiçbir ihtiyacımız karşılanmıyor. Bizim olan yerleri de satacaklar mı? Biz nereye gideceğiz, Başka yer mi bulamamışlar” diye konuşuyor.
Esenler’de oturduğunu bir parklarının dahi olmadığını anlatan Vardar, kullandıkları parkın da bir üniversiteye tahsis edildiğini belirterek, “Her tarafını kale duvarı yaptılar. Özel üniversite yapacaklarmış, sanki orada bizim çocuğumuz okuyacak mı? Eğitim paralı hale geldi. Hastanemizi kapatıp özel üniversite yapmasınlar. Bizim hastanelere ihtiyacımız var” diye hastanelerinin kapatılmasına tepki gösterdi.
(İstanbul/EVRENSEL)

PEŞKEŞ ÇEKİLECEK
Hastane önünde taksicilik yapan Kubilay Kuzucuk, hastanede yeğeninin çalıştığını söyleyerek karara tepki gösterdi. Yeğeni burada çalıştığı için çalışma koşullarını çok iyi bildiğini söyleyen Kuzucuk, hastanenin kapatılmasının hem personel için hem halk için kötü olacağını söylüyor. Kuzucuk, “İstanbul’da bir sürü boş arazi var, neden oralara yapmıyorlar da buraya yapıyorlar” diye soran Kuzucuk şöyle konuştu: “O kadar basit mi insan sağlığı. Bir yeri kapatıp bir şey yapmakla olmaz bu işler. Bundan birileri rant sağlıyor. Yandaşlarına peşkeş çekilecek burası.”
Fatma Akpınar
ÖNCEKİ HABER

KRİZ MÜHENDİSLERİ DE VURDU!

SONRAKİ HABER

‘Sahte salgın demek doğru değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...