13 Ocak 2010 00:00

Kürtlerin yaşadığı mahallelere hizmet götürülmediği iddiası

MHP’li Toroslar Belediyesi sınırları içinde bulunan ve Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı Kurdali ve Mevlana Mahallelerinde oturan vatandaşlar, belediyenin hizmet vermemesinden şikayetçi.

Paylaş

MHP’li Toroslar Belediyesi sınırları içinde bulunan ve Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı Kurdali ve Mevlana Mahallelerinde oturan vatandaşlar, belediyenin hizmet vermemesinden şikayetçi. Defalarca başvuru yapmalarına rağmen, hiçbir hizmetin yapılmadığını belirten vatandaşlar, seçimlerde MHP’ye oy çıkmadığı için kendilerinin cezalandırıldığını kaydetti.
Mahallelerin yolları kış aylarında su göletlerinden ve çamurdan geçilmez hale gelirken, her yıl onlarca ev aşırı yağış nedeniyle su altında kalıyor. Altyapı olmadığı ve yollarının yapılmadığı mahallede vatandaşlar, sağlıksız koşullarda yaşıyor.
‘YAĞMURLARDA 50 EV SU ALTINDA KALIYOR’
Belediyeye defalarca başvurduklarını belirten Mevlana Mahallesi Muhtarı Mehmet Hazar, “Şimdiye kadar mecburi hizmetler dışında bir hizmet verilmedi mahalleye. Mersin gibi bir şehirde halen kuyulardan su içiyoruz” diye konuştu. Kurdali Mahallesi Muhtarı Abdullah İnan ise, şunları belirtti: “Şimdiye kadar Kurdali Mahallesi’ne doğru dürüst herhangi bir bakım yapılmadı. Kaldırım ve asfalt için dilekçe verdik, ancak herhangi bir cevap bize ulaşmadı. 100101. Sokak için 5 dilekçe verdim, ancak hep olumsuz cevap geldi. 100101. sokak üzerinde yaklaşık 50 ev yağmur yağdığı zaman su altında kalıyor. ”
Bitlis’ten göç ederek Kurdali’ye yerleşen Kudret Akoyun “20 yıldır buradayım. Çektiğimiz rezillikleri hiç kimse bilmiyor. Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bir yer olduğundan ötürü belediye hiçbir faaliyette bulunmuyor” diye konuştu.
Belediyenin ayrımcılığına tanık olan Niğdeli Fatma Tekiner ise “Bizim üst taraftaki yolun yukarısına gittiğin zaman sanki başka bir ülkeye gidiyorsun gibi geliyor insana. Buradakiler Kürt oldukları için bu ayrımcılığa maruz kalıyorlar Peki benim suçum ne? ” diye konuştu. (Mersin/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Manisa’da fazla çalışmaya karşı eylem

SONRAKİ HABER

KRİZ MÜHENDİSLERİ DE VURDU!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...