13 Ocak 2010 00:00

Kudüs’ü asla paylaşmayız

İSRAİL Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kudüs’ü Filistinlilerle paylaşmaları ya da 1967 sınırlarına çekilmelerinin asla söz konusu olamayacağını söyledi.

Paylaş

İSRAİL Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kudüs’ü Filistinlilerle paylaşmaları ya da 1967 sınırlarına çekilmelerinin asla söz konusu olamayacağını söyledi. İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Netanyahu’nun, gerçekleştirdiği tüm diplomatik görüşmelerde bu konuyu ısrarla dile getirdiği ifade edildi.
Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Ebul Geyt, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun Arap Kudüs’ünün gelecekteki bağımsız Filistin devletinin başkenti olabileceğini görüşmeye hazır olduğunu söylemişti. Geyt ayrıca, İsrail’in Batı Şeria’nın tamamını Filistinlilere bırakmak istediğini de öne sürmüştü.
İki hafta önce Mısır’da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le görüşen Benyamin Netanyahu, Filistin’le barış sürecini yeniden başlatmak istediklerini belirtmişti.
FİLİSTİNLİLERİN YERLEŞİM ŞARTI
Filistinliler, İsrail ile yeniden masaya oturmak için Batı Şeria’da yeni yerleşim birimleri inşaatının durdurulmasını şart koşuyor. İsrail de geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, inşaatları 6 aylığına durdurduğunu belirtmiş, ancak bu kez de Kudüs’te yeni inşaatların başlamasına izin vermişti.
Daha önce Filistin ve İsrail arasında varılan anlaşmalara göre İsrail’in Batı Şeria’dan adım adım çekilmesi, ayrıca Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmasına izin vermesi gerekiyor.
Ancak geçtiğimiz yılbaşında seçimlerden zaferle çıkan aşırı sağcı Netanyahu, yeni yerleşim birimi inşaatlarını sürdürmüş, Kudüs’te de Yahudiler için yeni konut yapımını onaylamıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Darbe kurbanları anısına müze açıldı

SONRAKİ HABER

Tencere dibin kara...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...