13 Ocak 2010 00:00

Kurban Küba'dan ödülle döndü

Devlet Tiyatroları, 30 Ekim-8 Kasım 2009 tarihleri arasında Küba'da düzenlenen "XIII Uluslararası Havana Tiyatro Festivali"nden ödülle döndü.

Paylaş

Devlet Tiyatroları, 30 Ekim-8 Kasım 2009 tarihleri arasında Küba'da düzenlenen "XIII Uluslararası Havana Tiyatro Festivali"nden ödülle döndü.
Festivale ilk kez davet edilen Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı "Kurban", "2009 Yılı En İyi Yabancı Prodüksiyon Ödülü"ne değer görüldü. Katılımcı ülkelerin büyük beğenisini kazanan ve ayakta alkışlanan "Kurban", festival kapsamında 7-8 Kasım tarihlerinde Bertolt Brecht Kültür Merkezi Tito Junco Salonu'nda 2 temsil vermişti. Oyuna ödülü ise 20 Ocak Çarşamba günü saat 16.00'da Matazas Şehir Meclisi'nde düzenlenecek olan törenle verilecek. "Kurban", 2007 İsmet Kuntay Tiyatro Ödülleri'nden "En İyi Yapım-Yönetim, En iyi Kadın Oyuncu" (Miraç Eronat Erbil) ve "En İyi Erkek Oyuncu" (Ahmet Erkut) ödüllerinin, 2006-2007 Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri'nden ise En İyi Müzik (Okay Temiz) ödülünün sahibi olmuştu.
KADIN SORUNU EKSENİNDE İNSANLIK DRAMI
Güngör Dilmen'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü yaptığı oyunun, dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, giysi tasarımı Nalan Türkoğlu'na, ışık tasarımı Zeynel Işık'a, müzik-ritim Okay Temiz'e, mask tasarım ve uygulama İlhan Ateş'e ait. Oyunda, Kurtuluş Şakirağaoğlu, Ahmet Teoman Gülen, Ahmet Erkut, Miraç Aronat Erbil, Rengin Samurçay, Ötüken Hürmüzlü, Serkan Özay, Taylan Kırıcı, Hüsnü Kızılgöz, Halis Işık, Saliha Özkanlı, Sevinç Koçak Yıldız, Gökçen Eroğlu, Özgür Ertem, Bülent Yıldız, Onur Uysal, Birol Tezcan, Hülya Yıldız, Furkan Çelebi, Gamze Özlem Tezbaşaran ve Ufuk İlgen rol alıyor.
Kurban tam bir Anadolu tragedyası örneği olup, kadın sorunu ekseninde bir insanlık dramını evrensel bir tema haline getiriyor. Bu çok yönlü insan manzarası bağrında tarihin çağlarını bir arada yaşatan ve cemaat tarzında varoluş ile bireyin özgürleşmesi arasındaki geçit noktasında bulunan Anadolu toprağının çerçevesine oturuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Pamuk ‘Masumiyet Müzesi’ni anlattı

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...