13 Ocak 2010 00:00

Bu Ağca Abdi İpekçi’yi öldürmemiş miydi?

Mehmet Ali Ağca, 18 Ocak’ta cezaevinden çıkacak. Her halde, onu “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye karışlayacak gruplar da bayraklarını flamalarını hazırlıyordur.

Paylaş

Mehmet Ali Ağca, 18 Ocak’ta cezaevinden çıkacak. Her halde, onu “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye karışlayacak gruplar da bayraklarını flamalarını hazırlıyordur. Daha önce “yanlışlıkla” tahliye edildiğinde bu karşılama, uğurlama manzaraları izlemiştik.
Ancak bu sefer sadece Ağca’nın destekçileri, onu idol olarak benimseyenler değil, basında da büyük bir heyecan var. Öyle ki; gazetelerin çoğu her gün birinci sayfalarında “Ağca çıkıyor” haberleri veriyor. Böyle “Yaşasın çıkıyor” haberleriyle yetinilmiyor, onun marifetlerini paraya çevirmesini kolaylaştıracak; “Şu yaptığı, 3 milyon dolar, bu söyleyeceği beş milyon dolar ediyor” türünden haberlerle Ağca’ın, özel bir katil, ayrıcalıklı bir yalancı, yerli ve yabancı karanlık güç odaklarının halen kullanmaya devam ettikleri oyuncağı olduğu gerçeğinin üstü örtülmüyor.
Hani Ağca 3-5 milyon dolar harcasa bu reklamı yaptıramazdı kendisi için.
AĞCA’NIN HALKLA İLİŞİKİLERİ GİBİ
Gazetelerin ulema takımı, “Canım İngiliz gazetesine mektup yazmış”, “Avukatı öyle diyor”, “Ajansa demeç vermiş, haberi biz yapmadık” diyeceklerdir. Ama söz konusu Ağca gibi birisi olunca bütün bunlar, hangi basında yayınlanırsa yayınlansın aynı amaca; Abdi İpekçi’nin katilini aklamaya, onu bir entelektüel, görüşleri değerli bir kişi bir yarı-kahraman ilan etme çabalarına hizmet etmenin ötesine geçmez.
“Adam cezaevinde yatmış, cezasını çekip çıkmış” savı da burada geçerli değildir. Çünkü bu kişi ne Abdi İpekçi’nin katli ne cezaevinden kendisini kimlerin ve niçin kaçırdığı konusunda gerçeği söylememiş, bir üzüntü bile bildirmemiştir. (Sadece Papa’yı vurmasından dolayı özür dileyip üzüntülerini bildirmiştir) Ve hâlâ söylediklerinden de hiçbiri gerçek değildir.
Hal böyle olduğu halde onu parlatanlar, anılarına fiyat biçenler kadar bu haberleri allayıp pullayıp Türkiye kamuoyuna taşıyanların amacı da bu hastalıklı, konspiratif kişiliğini aklama ve yaptıklarını unutturma amaçlıdır.
Bu yüzden de basındaki bu Ağca’yı aklama kampanyası, onu ulusal ve uluslararası piyasada pazarlayanların yürüttüğü bir kampanyayla birleşmektedir.
GAZETECİLİĞİN SEFALETİ
Adam sanki cezaevinde teoloji doktorası yapmış gibi konuşuyor. Ancak gazetelerin, onun “Mükemmel İncili yazıp 5 milyon dolara satacağım” demesini “En çok 3 milyon dolar eder” gibi cümlelerle karşılaması, akıl almaz bir propagandanın arkasında gizli amaçlar olmadan açıklanabilir mi?
Her şey bir yana, eğer Ağca’lar böyle 20-30 sene yattıktan sonra 3-5 milyon dolarlık piyasa yapıyorlarsa, memlekette üç beş gazeteciyi, 5-10 Hıristiyan din adamını öldürecek çok Ağca çıkmaz mı? Bunda da bu yayın yapanların sorumluluğu çok fazla olmaz mı?
Sahi; Yasın Hayal’in, Ogün Samast’ın, Malatya Zirve Yayınevi katliamının faillerinin en büyük ilham kaynakları Ağca değil mi?
Gazetecilik, katillerin profesyonel yalancıların ve provokasyon aletlerinin aleti olmaya devam mı edecek?
Gazetecilik bu kadar mı ayağa düştü?
(MEDYA SERVİSİ)

AĞCA’NIN REKLAM KAMPANYASI
İşte son birkaç gün içinde bazı gazetelerin birinci sayfasındaki Ağca haberleri:

“Teklif bekliyorum”
Ağca’nın AP’ye verdiği demece dayandırılan haberde Ağca, cezaevinden çıktığında kitap, film ve belgesel konularında teklifler gelirse bunları değerlendireceğim” diyor. (Vatan)

“Ağca’nın İncili 5 milyon dolar”
İngiliz basınına göre diyerek haberi yazan gazete Ağca’nın, “Dünyanın sonunu ve mükemmel İncil’i yazacağım” dediği öne sürülüp İncil’e fiyat da biçilmiş: “5 milyon dolar istiyor ama en çok 3 milyon dolar eder!” (Star)

“Şimdi de eş arıyor”
“Ağca cezaevinden çıktıktan sonra evlenmeyi düşünüyor. Bütün dünyayı dolaşmayı planlıyor.” Kaynak ise Ağca’nın Avukatı. (Yeni Şafak)

“Ağca’dan Dan Brown’a mektup: Birlikte Vatikan Şifresini yazalım”
Bir İngiliz gazetesine mektup gönderen Brown’a “Vatikan’ın Şifreleri’ni yazalım. Papalığın anlamadığı mükemmel Hıristiyanlığı ilan edeceğim de demiş! Aynı gazetenin iddiasına göre, Ağca’nın anıları için 3 milyon dolar verilebilecekmiş! (Haber Türk)
ÖNCEKİ HABER

BENİM ADIM ELISABETH CNBC-e 22.00

SONRAKİ HABER

Vakıf Gureba Hastanesi’nin tasfiye öyküsü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...