14 Ocak 2010 00:00

Grev geri adım attırdı

PETROL-İŞ Sendikası’nın örgütlü olduğu Superlas Fabrikası işçileri, toplusözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine greve çıktı.

Paylaş

PETROL-İŞ Sendikası’nın örgütlü olduğu Superlas Fabrikası işçileri, toplusözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine greve çıktı. Grev üzerine geri adım atan patron aynı gün işçilerin taleplerini kabul etti. Sözleşme Gebze’de bulunan 2 ve Düzce’de bulunan 1 fabrikada çalışan toplam 475 işçiyi kapsıyor.
Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda işçilere açıklama yapan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, patronun 100 lira zam dayattığını belirterek, “İşçi arkadaşlarımız 150 lirada ısrarcı. İşveren son olarak temsilci arkadaşlarımız masadan kalkarken 130 lira önermiş. Şu anda greve başlamış durumdayız. Görüşmelerimiz devam edecektir. İnancınız ve kararlılığınızdan dolayı sizleri kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmadan sonra fabrika önündeki işçilerin yanına bağırarak gelen patron Atilla Göktaş ise temsilcilerin işçilere yalan söylediğini iddia ederek, temsilcileri protesto ettiğini söyledi. Öztaşkın ise Göktaş’a müdahale ederek temsilcilerin yanında olduklarını dile getirdi.
Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, grevden herkesin gerekli dersleri çıkaracağını ifade etti. Baştemsilci Erdoğan Orak ise emeğe saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Biz 200 lira zam istiyorduk, 150 TL’ye indirdik. Enflasyonun 5.73 olmadığını hükümet de işçi arkadaşlarımız da biliyor. Zam talebimize saygı göstermesini talep ediyoruz” dedi.
Grevin ardından yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Buna göre patron işçi ücretlerine 135 lira zam yapmayı kabul etti. Sözleşmeyle ücreti düşük olan yeni işçilere de ek olarak 50 lira daha zam yapıldı. Bu sözleşmeyle en düyük işçi ücreti 1035 liraya yükseldi.
Varılan anlaşmayı memnuniyetle karşılayan işçiler, açıklamayı alkışlarla karşıladılar. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Lüleburgaz’da sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

TÜM BEL-SEN’DEN İTFAİYE İŞÇİLERİNE DESTEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...