14 Ocak 2010 00:00

‘Yeni Felsefe Programı uygulanmasın’

Eğitim Sen ve Felsefeciler Derneği tartışmalara yol açan “Yeni Felsefe Programı”nın katılımcı ve nitelikli bir çalışma olmadığı...

Paylaş

Eğitim Sen ve Felsefeciler Derneği tartışmalara yol açan “Yeni Felsefe Programı”nın katılımcı ve nitelikli bir çalışma olmadığı ve kitap hazırlığı için yayınevlerine süre kalmadığına 2010-2011 öğretim yılında uygulanmamasını istedi.
Eğitim Sen ve Felsefeciler Derneği dün Eğitim Sen Genel Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısıyla tartışma yaratan “Yeni Felsefe Programı”nı değerlendirdi. Programda yer alan felsefe, sosyoloji, psikoloji, mantık ve bilgi kuramı ders programlarını ayrıntılı olarak değerlendirip, sonuçlarını raporlaştırılacaklarını belirten Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, program oluşturma sürecinin sağlıklı olmadığını söyledi. Kılıç, Rize ve Eskişehir’de taslağın tanıtım ve değerlendirilmesi için yapılan hizmet içi toplantılarda öğretmenlerin sağlıklı ve bilimsel çalışma yürütmelerine uygun ortam sağlanmadığını açıkladı. Yeterli bilgi ve belge ile donatılmayan öğretmelerin, taslağın tanıtımı ile görevlendirildiğini anlatan Kılıç, bu durumun öğretmenlerin onurunu kırdığını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Ceber davasında tanıklar yine yok

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi suç işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...