14 Ocak 2010 00:00

‘Ceylan’ı öldürenler yargılansın’ diyenler ifadeye çağrıldı

DİYARBAKIR’ın Lice ilçesinde askeri mühimmatın patlaması sonucu yaşamını yitiren Ceylan Önkol’un ölümüne neden ...

Paylaş

DİYARBAKIR’ın Lice ilçesinde askeri mühimmatın patlaması sonucu yaşamını yitiren Ceylan Önkol’un ölümüne neden olan görevliler ve olay yerine gitmeyen Lice savcısının yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulunan sanatçılar, ifade vermeye çağırıldı.
Lice’de 12 yaşındaki Ceylan Önkol’un 28 Eylül’de Tapantepe Taburu’ndan atıldığı iddia edilen havan mermisiyle yaşamını yitirmesinin ardından bir grup aydın ve sanatçı incelemelerde bulunmak üzere Lice’ye gitmişti. Sanatçılar, ardından 23 Ekim’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, sorumluluğu bulunan askeri yetkililer ve olay yerinde inceleme yapmayan Lice Savcısı Mustafa Kamil Çolak’ın yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.
SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILDI MI?
Suç duyurusunda bulunan sanatçılar, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç duyurusuna ilişkin ifade vermeye çağırıldı. Bugün Beyoğlu Adliyesi’nde ifade verdikten sonra basın açıklaması yapacaklar.
Konuya ilişkin dün bir açıklama yapan aydınlar, “Ceylan Önkol, şaibeli biçimde öldürüldü. Bizler bir grup yurttaş olarak, ekim ayında Ceylan’ın köyüne; mezarına çiçek bırakıp, edip ailesine taziye ziyaretinde bulunmaya gittik. Olayı bir de Ceylan’ın ailesinden, çevresinden ve köylülerinden dinledik. Dinlediklerimiz korkunçtu. Dönüşümüzde olayda ihmali olduğuna kanaat getirdiğimiz savcı ve askeri yetkililer hakkında, İstanbul’da bize katılan başka yurttaşlarla birlikte, 23 Ekim 2009’da suç duyurusunda bulunduk” dediler. Yetkililer hakkında ne gibi bir işlem yapıldığını henüz bilmediklerini dile getiren aydınlar, “Ama şimdi biz savcılığa ifade vermeye çağırılıyoruz. 14 Ocak Perşembe günü saat 11.00’de, basın mensuplarını ve dayanışma gösterecek bütün yurttaşları, Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Bürosu girişinde yapacağımız basın açıklamamıza davet ediyoruz” dediler. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılar valiliğe tepkili

SONRAKİ HABER

Polis yine patrondan yana

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...