14 Ocak 2010 00:00

Ayancık’tan termikçilere tokat!

Sinop’un Gerze ve Ayancık ilçelerinde yapılması planlanan termik santraller için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlamasının ardından, Ayancık ilçesinde gerçekleştirilen ilk ÇED toplantısı olaylı geçti.

Paylaş

Sinop’un Gerze ve Ayancık ilçelerinde yapılması planlanan termik santraller için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlamasının ardından, Ayancık ilçesinde gerçekleştirilen ilk ÇED toplantısı olaylı geçti. Termik santral karşıtları toplantıyı iptal ettirdi. Çevrecilerin büyük tepkisiyle karşılaşan firma yetkilileri, salondan polis korumasıyla güçlükle çıkabildiler.
Ayancık ilçesi Çaylıoğlu köyü sınırları içerisinde Düzhan Enerji Yatırım ve Üretim AŞ tarafından yapılması planlanan Çaylı Termik Santrali projesine ilişkin ÇED, halkın görüşüne sunulmak istendi. Ayancık Halk Eğitim Merkezi salonunda, İl Çevre ve Orman İl Müdürü Emin Karaman yönetiminde gerçekleştirilmek istenen toplantıya, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İl Çevre ve Orman Müdürü Emin Karaman’ın açılış konuşmasının ardından, firma yetkililerinin sunumuna sıra geldiğinde salonu dolduran çevreciler, sırtlarını konuşmacılara dönerek, ilçede termik santral kurmak isteyen firmayı alkışlarla protesto ettiler. Konuşmacıları dinlemek istemeyen çok sayıda vatandaşı ikna etmek için ilçenin sevilen isimleri araya girdi. Ancak protestocular eylemlerini daha da sertleştirdi.
3 saat boyunca süren yuhalamalar ve protestolar neticesinde oturum başkanı İl Çevre ve Orman Müdürü Emin Karaman, toplantıyı iptal etmek zorunda kaldı. Polis tarafından salonu terk etmeleri istenen protestocuların salonu terk etmemesi üzerine, firma yetkilileri polis kordonu içene alınarak salon dışına çıkartıldılar. Firma yetkilileri, polis korumasında araçlarına binerek ilçeden ayrıldılar. (Ayancık/EVRENSEL)
Mehmet Macit Yılmaz
ÖNCEKİ HABER

GERZE’DE TERMİK SANTRAL PANELİ

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...