14 Ocak 2010 00:00

GERZE’DE TERMİK SANTRAL PANELİ

Sinop Gerze Saybar Düğün Salonu’nda Yeşil Gerze Çevre Platformu tarafından panel yapıldı.

Paylaş

Sinop Gerze Saybar Düğün Salonu’nda Yeşil Gerze Çevre Platformu tarafından panel yapıldı. 400 kişinin katıldığı paneli Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yönetti. Belovacıklı, Gerze’yi termik santral belasından kurtarmak için sistemli bir mücadele verdiklerin söyledi. Termik santralcilerin halkı aldatmak için yardım paketleri dağıtmayı planladığını söyleyen Belovacıklı, “Biz böyle şeylere aldanıp ta vatanımızın kirletilmesine müsaade edecek kimseler değiliz” diye konuştu.
Panelde konuşan Samsun Çevre Platformu Başkanı Metin Telatar, halkın en önemli kozunun yalanları deşifre etmeyi başarabilmesi olduğunu söyledi.
“Termik santral havaya kükürt dioksit veriyor. Bunu filtre önleyemiyor. Kükürt dioksit havadaki nem ve yağmurla bileşerek asit yağmuru meydana getiriyor. Bu da hem insanların hem bitkilerin düşmanıdır” diyen Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kalafat hükümete “Ey hükümet her şeyimizi aldınız sattınız bari oksijenimize dokunmayın” diye seslendi..
Sinop Çevre Platformu Sözcüsü Metin Gürbüz ithal kömürle çalışacak santrale ihtiyaç olmadığını söyledi. Halka rüşvet dağıtma girişimlerine de değinen Gürbüz, “Şunu bilelim ki bu rüşvetin 100 mislini alacaklar” dedi.
Dr. Mehmet İnan ise asit yağmurunun insan sağlığına vereceği zararlarla ilgili bir konuşma yaptı. İnan şunları söyledi: “Ormanlara bitkilere zarar vererek onların oksijen üretmelerini engelliyor, havanın kalitesi bozuluyor. Baca gazlarından filtrenin süzemediği arsenik, kadmiyum, civa, kurşun, antimon nefes yoluyla vücuda girdiği zaman iyileştirmesi çok zor hastalıklara yol açıyor. Ayrıca uranyum, radyum, toryum gibi radyoaktif elementler de baca filtresi tarafından süzülemiyor. Onlar da nefes yoluyla bünyemize girerek kansere yol açıyorlar. (Sinop/EVRENSEL)



İKİZDERE’Yİ DE BİLGİLENDİRECEKLER!
Rize Valiliği tarafından yayımlanan basın bülteninde, 21 Ocak’ta İkizdere’de yapılması planlanan hidroelektrik santraliyle ilgili ‘ÇED sürecine halkın katılım toplantısı’ yapılacağı duyuruldu. İkizdere ilçesi sınırları içerisinde Salar, Sarpinovit, Çalçarak, Kuruyatak ve Cimil derelerinde Hilal Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılması planlanan “Arı Hidrolektrik Enerji Projesi” ile ilgili toplantının, 21 Ocak 2010 Perşembe günü saat 11.00’de İkizdere Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacağı duyuruldu. (RİZE)
ÖNCEKİ HABER

Balıkçılardan belediye önünde eylem

SONRAKİ HABER

Ayancık’tan termikçilere tokat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...