14 Ocak 2010 00:00

Balıkçılardan belediye önünde eylem

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından SİT alanı ilan edileceği gerekçesiyle yıkılan İzmir Balık Hali’nde çalışan balıkçılar, dün öğle saatlerinde belediye binasını bastı.

Paylaş

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından SİT alanı ilan edileceği gerekçesiyle yıkılan İzmir Balık Hali’nde çalışan balıkçılar, dün öğle saatlerinde belediye binasını bastı.
1990 yılından beri faaliyet gösteren İzmir Balık Hali çalışanları ve esnafları, yıkılan dükkanlarından dolayı karşılaştıkları sıkıntıların çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşme yaptı.
Balıkçıların üyesi olduğu Ege Su Ürünleri Derneği Başkanı Ahmet Balkır, yıkılan dükkanların yerine başka bir yer temin edilmesi talebiyle belediye yetkilileri ile görüşme yaptığı sırada, bina girişinde bekleyen balıkçılar da ortalığı ayağa kaldırdı. Bir kişi, yaşanan sıkıntıdan dolayı üzerindeki giysilerini parçalayarak yetkililere tepki gösterdi. Polis, eylemin sakıncalı bir yere doğru kaydığını iddia ederek, eyleme son verilmezse herkesin gözaltına alınacağı tehdidinde bulundu. Balıkçılar, “Bizler ailemiz için çabalıyoruz. Ekmeğimizle oynamayın. Biz oyumuzu seçimlerde CHP’ye verdik. Karşılığında iyi şeyler bekledik ama olmadı. Bundan sonra bizden oy alamazlar” dediler.
BİR SONRAKİ EYLEM SERT OLUR
Dernek Başkanı Ahmet Balkır, sorunun çözümüne ilişkin bir belediye yetkilisiyle yaptığı görüşmenin ardından belediye girişinde yaptığı açıklamada, “Biz konuyu yetkili kişi ile görüştük. Sorunun çözümü konusundaki talebimiz Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na intikal ettikten sonra bize somut adımlar atılacağı bildirildi. Sıkıntılarımız çözülmezse gelecek seferki tepkimiz sert olacaktır. Meydana gelebilecek sıkıntıdan biz sorumlu değiliz” dedi. (İzmir/
EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kartal’da Kent Enstitüsü

SONRAKİ HABER

GERZE’DE TERMİK SANTRAL PANELİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...