14 Ocak 2010 00:00

Nâzım Havana’da anılıyor

NÂZIM Hikmet, 108. doğum gününde Küba’da anılacak.

Paylaş

NÂZIM Hikmet, 108. doğum gününde Küba’da anılacak. Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın girişimiyle, Türkiye’den Küba’ya giden yazar ve sanatçılar, Kübalı sanatçılarla birlikte Nâzım Hikmet’i 108. doğum gününde Türkçe ve İspanyolca şiirlerle ve şarkılarla anacak.
Küba ziyaretine, Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un yaptığı bir Nâzım Hikmet heykeli de götürülecek. Vakıf, Nâzım Hikmet’i, hayattayken yakın dostu olan Kübalı Şair Nicolas Guillen adına kurulan Nicolas GuillenVakfı ile birlikte anacak.
İLK NÂZIM HEYKELİ
Bu heykel, yerine yerleştirilmesiyle (daha önce Küba Boyeros’a Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından götürülen Nâzım Hikmet büstünden sonra) Havana’daki ilk Nâzım Hikmet heykeli olacak.
Nâzım Hikmet Vakfı, ölümünden kısa bir süre önce gittiği Küba gezisinden, Türk ve dünya edebiyatına Havana Röportajı’nı kazandıran Nâzım Hikmet’in heykelinin, Türk ve Küba halkları arasındaki dostluğun, kardeşliğin ve barışın bir simgesine dönüşeceğine inanıyor.
Ziyarete, Vakıf Başkan Vekili Kıymet Çoşkun ve aralarında Füsun Akatlı, Mehmet Aksoy, Pınar Kür, Zeynep Oral, Mehmet Aksoy, Umur Bugay, Genco Erkal, Zeynep Irgat, Zehra İpşiroğlu, Arif Keskiner, Nedim Saban ve Hıfzı Topuz’un da bulunduğu yazar ve sanatçılar katılıyor.
İZMİR’DE DE ANILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi de Nâzım’ı 108. doğum günü olan 15 Ocak’ta anıyor. Vasıfçınar Bulvarı’ında saat 11.00’de açılacak Nâzım Hikmet sergisinin ardından saat 13.00’te İzmir Sanat Bahçesi Nâzım Hikmet Anıtı’nda, Şiirlerle Anılarla Nâzım Hikmet etkinliği düzenleniyor. Tiyatroevi’nin “Deli Hasret” isimli oyunu ise saat 20.00’de İzmir İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Akarsu deniz ile buluşamazsa kurumaya mahkumdur’

SONRAKİ HABER

Murathan Mungan’a mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...