14 Ocak 2010 00:00

zama zingo

* Bu Kalp Seni Unutur mu’nun iki devrimcisinden biri, Sinan, beklediğimiz gibi sonunda resmen reklamcı oldu. Zaten epeydir bir şey yaptığı da yoktu. Öteki de içeride.

Paylaş

* Bu Kalp Seni Unutur mu’nun iki devrimcisinden biri, Sinan, beklediğimiz gibi sonunda resmen reklamcı oldu. Zaten epeydir bir şey yaptığı da yoktu. Öteki de içeride.
* Cezaevi sahnelerinin de fazlaca ciddi olduğunu düşünüyordum, ama bu meselenin sadece görünen yüzü. Asıl sorun, memlekette olup bitenler, örneğin son bölümde cezaevindeki tek tip elbise uygulaması ve direniş, Özal hükümeti ve yerel seçimler, “asıl” hikayenin sosu olarak kalmaya başladılar. Bu yüzden bize cezaevindeki hayat gösterilmiyor, sadece attıkları sloganları ve yedikleri dayakları görüyoruz.
* Olumlu bir şey var: Neyse ki dizinin bütün kahramanları üst sınıftan değil artık, emekçiler de var.
* Ama bir dizi kuralı var, onları da esir aldı: Birinin mantıksız bir şey yapması ve kırk yıl sürecek kırık bir aşk hikayesine neden olması gerekiyor. Esas kız, kaç bölümdür, geçirdiği kaza nedeniyle sevmediği adamla kalmak zorunda kalmıştı, hadi onu kabul etmiştik. Yetmedi, ayrıldığı kocası başkasından hamile olduğunu öğrendi ve ona şantaj yaptı diye çocuğu aldırdı. Yapmayın artık bunları, bu dizinin devam edebilmek için hayati aptallıklara ihtiyacı yok, olmamalı.
* Yetenek Sizsiniz diyorlar. Peki, diyelim yetenek biziz de, siz kimsiniz ki kimin yetenekli olup olmadığına hükmedeceksiniz?..
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

ÖZNE’den, YÜKLEM’e…

SONRAKİ HABER

İSYAN tv8 21.15

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...