15 Ocak 2010 00:00

KOZMiK BASKIN

‘MERMİLİ mektup’ soruşturması kapsamında, değişik güvenlik birimlerinde görevli kişilerden özel bir ekip kuruldu, çeşitli adreslere baskınlar düzenlendi.

Paylaş

‘MERMİLİ mektup’ soruşturması kapsamında, değişik güvenlik birimlerinde görevli kişilerden özel bir ekip kuruldu, çeşitli adreslere baskınlar düzenlendi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı ile aramayı yapan hakime mermi ile tehdit içerikli mektup ve mesajların gönderilmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, değişik güvenlik birimlerinde görevli kişilerden özel bir ekip kuruldu, çeşitli adreslere baskınlar düzenlendi.
SUÇ: TEHDİT
Savcı Mustafa Bilgili ve Hakim Kadir Kayan’a tehdit içerikli mektuplar ve mesajlar ile içinde 8’er adet Kalaşnikof mermisi bulunan paketlerin gönderilmesinin ardından başlatılan soruşturma “tehdit suçu” kapsamında yürütülüyor.
Savcı Bilgili’nin cep telefonuna gönderilen mesajlarda, “Seferberlikten uzak dur, adamlarımızı içeride tutamayacaksın, sonun Doğan Öz gibi olur”, “Seferberlik dosyasını kapat, kapatmazsan tabutun içine kapatılırsın”, “Askerlerin hesabı sorulacak” ve “8 askere bedel 8 kurşun sana yeter” şeklinde ifadeler yer aldığı öğrenildi.
Savcının cep telefonuna tehdit içerikli mesajlar gönderilmesinin sürdüğü de öğrenildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Güneydoğu’da JiTEM’i bilmeyen yoktur

SONRAKİ HABER

TEHLiKELi TEKLiF

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...