15 Ocak 2010 00:00

Güneydoğu’da JiTEM’i bilmeyen yoktur

İKİNCİ Ergenekon davasının 31. duruşmasında Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan’ın çapraz sorgusunda çarpıcı ifadeler verdi.

Paylaş

İKİNCİ Ergenekon davasının 31. duruşmasında Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan’ın çapraz sorgusunda çarpıcı ifadeler verdi. Yeşilin devlet desteğiyle ayakta durduğunu dile getiren Saçan bölgede JİTEM’cilerle birlikte çalıştığını dile getirerek “Güneydoğu’da JİTEM’i bilmeyen yoktur” dedi. Saçan bu açıklamalarıyla kanıt ve itiraflara rağmen “JİTEM yoktur” diyen Genelkurmay’ı birkez daha yalanladı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görülen İkinci Ergenekon davasının 31’inci duruşmasında İstanbul Organize Suçlarla Şubesi Eski Müdürü Adil Serdar Saçan’ın çapraz sorgusuna devam edildi.
DEVLET DESTEĞİ OLMADAN YAPABİLİR Mİ?
Yeşil’in Güneydoğu’da birçok faili meçhul suçlara karıştığını belirten Saçan, “Devlet desteği olmadan bunu yapabilir mi” diye sordu. Saçan “Eğer Yeşil’i bulabilseydim çok iyi operasyonlar yapacaktım ama bulamadım. Bu örgüt (Mahkemede yargılanan Ergenekon örgütü) bizim çökertmeye çalıştığımız örgüt değil. Bu, politik olarak sulandırılmış bir örgüttür. Asıl örgüt gizleniyor. Hatta örgüt kurtulmuş oluyor” diye konuşunca, hakim Haşıloğlu asıl örgütten kastının ne olduğunu sordu. Haşıloğlu’nun “Asıl örgüt dediğiniz Susurluk mu” sorusunu Saçan, “Susurluk’un askeri kanadı. JİTEM’in, bazı askerlerin karıştığı örgüt” diye yanıtladı.
“BİLMEYEN YOKTUR”
Saçan, Haşıloğlu’nun JİTEM’i duyup duymadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Duydum. JİTEM, Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele’dir. Daha sonra JİT yani Jandarma İstihbarat Teşkilatı adını aldı. Güneydoğu’da görev yapıp JİTEM’i bilmeyen yoktur. Bu kurumun varlığını herkes iyi bilir. 4-5 tane JİTEM personeliyle birlikte çalıştım. Bizimle birlikte kahramanca çarpışan çocuklardı. Ama zamanla dejenere olmuş bir kurumdur.”
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

HÜKÜMETTEN ‘DARBE AYARI’!

SONRAKİ HABER

KOZMiK BASKIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...