15 Ocak 2010 00:00

Aysel Tuğluk’un evine polis baskını!

KAPATILAN DTP’nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk’a polisin şafak baskını yaptığı ortaya çıktı.

Paylaş

KAPATILAN DTP’nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk’a polisin şafak baskını yaptığı ortaya çıktı. Zorla ifadeye götürülmek istenen Tuğluk, savcılık devreye girince götürülmedi.
BDP’li Hasip Kaplan dün düzenlediği basın toplantısında, gelen bir soru üzerine olayı doğruladı. 8 Ocak’ta yaşandığı öne sürülen olayı, Kaplan şöyle anlattı. “Sayın Tuğluk ‘Ben ifade vermeye gideceğim’ dedi, ancak sabah saatlerinde bir şafak vakti 8-9 terörle mücadele polisi kapısına dayandı. Zorla ifade vermeye götürmek istediler. Sayın Tuğluk beni bilgilendirdi. Ben de savcıyı aradım. ‘Toplumda yeterince gerginlik var. Kimse kaçmıyor. İzin verin programı olmadığı bir gün ifadeye gelecek’ dedim. Bunun üzerine polisler almadan geri döndü. Bu AKP’nin utancıdır.”
AÇILIM SENDROMU
Kaplan, DTP’nin kapatılmasından belediye başkanlarının gözaltına alınıp tutuklanmasına kadar son aylarda yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. AKP’nin “açılım sendromu” yaşadığını savunan Kaplan, açılım projesi kapsamında bugüne kadar adım atılmamasını eleştirdi.
YAŞANANLARDAN AKP SORUMLU
AKP Hükümeti’ni sevgisiz, umudu kırılmış bir şiddet toplumunun yaratılmasında yedi yıllık icraatı ile baş sorumlu ilan eden Kaplan, “Açılım sendromu yaşayan hükümeti uyarıyoruz” diyerek şunları söyledi: “Milletvekillerini, belediye başkanlarını, halkın temsilcilerini kelepçelemekten vazgeçin. Baskılara ve zulme son verin. Aksi takdirde Meclis’te ve meydanlarda meşru, yasal, demokratik haklarımızı kitlesel olarak kullanarak, sivil itaatsizlik eylemleriyle demokratik muhalefetimizi, tepkiyi yükselteceğiz.”
HALAY ÇEKME EYLEMİ
Kaplan, kastettiği eylemlerin nasıl olacağıyla ilgili soruya ise halay eylemi örneği vererek şöyle yanıt verdi: “Meclis’te daha etkili muhalefet yapmak. Ötekileştirilen, ayrımcılığa uğrayan toplumun diğer kesimleriyle şiddetten uzak çeşitli eylemler yapmak. Örneğin Tünel’den Taksim’e halay çekme eylemi yapmak.” (ANKARA)

TÜRK VE TUĞLUK’UN DOSYALARI BAŞBAKANLIKTA!

MİLLETVEKİLİ oldukları için haklarındaki 41 dosya TBMM’de bekliyordu. Vekillikleri düştü. Meclis dosyaları iade etti. Milletvekili dokunulmazlıkları bulunduğu için haklarında açılan davaların dosyaları ile ilgili işlem yapılamayan ve bu dosyalar fezleke şeklinde Başbakanlık kanalıyla TBMM’ye gönderilen Türk ve Tuğluk hakkındaki 41 ayrı dosya, Başbakanlığa iade edildi. Bu dosyalar Adalet Bakanlığı’na ve oradan da ilgili mahkemelere gönderilecek. Dosyalar, ilgili mahkemelere ulaşınca ‘sade vatandaş’ yargılaması başlayacak. Dosyalar arasında Türk ve Tuğluk’un, tek başına, birlikte veya başka milletvekilleriyle ortak dosyaları bulunuyor. İlgili mahkemeler, halen milletvekillikleri devam edenlerin dosyalarını ayırarak Meclis’e sunacak.


ÖNCEKİ HABER

DURUM

SONRAKİ HABER

HÜKÜMETTEN ‘DARBE AYARI’!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...