15 Ocak 2010 00:00

Doktorlar Tam Gün Yasası’nı desteklemiyor

Türk Sağlık-Sen’in Tam Gün yasası ile ilgili 27 ilde 588 doktor üzerinde yaptığı ankette, uzman doktorların yüzde 55’inin tam günü desteklemediği, ankete katılanların yüzde 61’inin ise yasa çıktığında kamuda çalışmayı düşündüğü ortaya çıktı

Paylaş

Türk Sağlık-Sen’in Tam Gün yasası ile ilgili 27 ilde 588 doktor üzerinde yaptığı ankette, uzman doktorların yüzde 55’inin tam günü desteklemediği, ankete katılanların yüzde 61’inin ise yasa çıktığında kamuda çalışmayı düşündüğü ortaya çıktı.
Türk Sağlık-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, ankete katılan uzman doktorların yüzde 41’inin yarı zamanlı çalıştığı belirtilirken, kamudan istifa edeceğini düşünenlerin sayısının ise yüzde 54 olduğu bildirildi.
UZMAN DOKTORLARIN YÜZDE 55’İ DESTEKLEMİYOR
Anket sonuçlarına göre, uzman doktorların yüzde 55’i tam günü desteklemezken, Tam Gün yasa tasarısını destekleyen uzman doktorların oranı ise yüzde 42. Ankete katılanların yüzde 3’ünün Tam Gün tasarısı hakkında herhangi bir fikir beyan etmediği, pratisyen doktorların yüzde 40’ının tam günü desteklemediği, Tam Günü destekleyenlerin oranının ise yüzde 58 olduğu açıklandı. Ayrıca, pratisyen hekimlerin yüzde 2’sinin ise tam gün hakkında herhangi bir fikir beyan etmediği kaydedildi.
HEKİMLER KAMUYU TERCİH EDECEK
Ankette yer alan “Tam Gün yasası çıktığında nerede çalışmayı düşünüyorsunuz” sorusuna uzman doktorların yüzde 61’i kamuda çalışmayı düşündükleri, yüzde 29’u özel hastanede, yüzde 5’i ise muayenehanesinde çalışmak istediklerini belirttikleri bildirildi. Ayrıca, kararsızların oranının ise yüzde 5 olduğu kaydedildi.
DOKTORLARA GÖRE AZ İSTİFA OLACAK
Ankette sorulan Tam Gün yasası çıktığında kamuda çalışan doktorların istifa edip etmeyecekleri sorusuna, uzman doktorların yüzde 54’ünün “Az sayıda doktorun istifa edeceğini düşünüyorum” cevabını verdiği, yüzde 13’ü ise “Hiç kimse istifa etmez, hepsi tam gün çalışır” derken yüzde 32’sinin ise yarı zamanlı çalışan doktorların çoğunun istifa edeceğini düşündükleri açıklandı. Ankette, bu konuda fikir beyan etmeyenlerin oranının ise yüzde 1 olduğu kaydedildi. Pratisyen doktorların yüzde 59’unun az sayıda doktorun istifa edeceğini düşündükleri, yüzde 17’sinin ise “Hiç kimse istifa etmez hepsi tam gün çalışır” cevabını verdiği ifade edilirken, yarı zamanlı çalışan doktorların çoğunun istifa edeceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 23 oldu. Bu konuda fikir beyan etmeyenlerin oranı da yüzde 1 olarak belirtildi.
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Tam Gün yasasına doktorların yarısının olumsuz baktığına dikkat çekerek “Yasa bu haliyle tüm sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzaktır. Bu nedenle Tam Gün yasasına Meclis Genel Kurul’unda gerekli müdahaleler yapılarak tüm çalışanların haklarında iyileştirmeler yapılmalıdır. Aksi halde Tam Gün sağlıkta çalışma barışını bozacaktır” değerlendirmesinde bulundu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Sıkıştıklarında saldırıyorlar

SONRAKİ HABER

Kastabala antik kenti şimdilik kurtuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...