15 Ocak 2010 00:00

Sıkıştıklarında saldırıyorlar

EGEÇEP ve Elele Hareketi, Altın Madencileri Derneği’nin propaganda amaçlı çıkardığı Altın Madenciliği ve Gerçekler adlı kitaptaki iddialara ve çarpıtmalara yanıt veren bir basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

EGEÇEP ve Elele Hareketi, Altın Madencileri Derneği’nin propaganda amaçlı çıkardığı Altın Madenciliği ve Gerçekler adlı kitaptaki iddialara ve çarpıtmalara yanıt veren bir basın toplantısı düzenledi.
Altın Madencilerinin meşruiyet kaygısı ve hukuken sıkıştıkları durumlarda buna benzer saldırılarda bulunduklarına dikkat çekilen açıklamada, Bergama direnişi önderlerinin Alman casusluğu ile suçlanması ve aralarında gazetemiz ve muhabirimizin de bulunduğu kişilere açılan tazminat davaları örnek olarak gösterildi. Kitaptaki çarpıtmalara karşı aralarında bilim insanlarının, hukukçuların, mühendislerin ve birçok alandan yaşam savunucularının bulunduğu bin kişinin ortak imzasıyla bir kitap çıkarılacak.
Altın Madencileri Derneği’nin Kasım 2009 tarihini taşıyan kitabın yer altı kaynakları ile ilgili önemli çalışmaları bulunan, alanının en yetkin isimleri arasında sayılan, Jeoloji Yüksek Mühendisi Tahir Öngür’ün yazılarının bir eleştirisi olarak tasarlanmışken, altın madenciliğine karşı çıkanları “cahillik ve ideolojik” davranmakla suçluyor. İzmir Tabip Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısına broşürde adı tam 135 kez geçen Tahir Öngür’ün yanı sıra, Bergama Köylülerinin Avukatı Senih Özay ile EGEÇEP ve Elele Hareketi üyeleri de katıldı. Ortak basın metnini okuyan Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Ertuğrul Barka, Altıncı şirketlerin çıkarını savunmak için kurulan Altın Madencileri Derneği’nin çıkardığı kitabın, bugüne kadar altıncı şirketlerin iddialarından farklı bir yanının bulunmadığını söyledi.
BİN İMZALI YANIT HAZIRLANIYOR
Propaganda amaçlı yazılan kitabın milletvekillerine, Ulukışla, Bergama, Kışladağ gibi altın madenciliği ile ilgili yerlerde halka ücretsiz dağıtıldığını belirten Barka, “Kitapçığın bir diğer amacı arkadaşımız Tahir Öngür’e saldırmaları ve onu hedef göstermeleridir. Daha önce de Bergama direnişçilerini Alman casusluğu ile suçlayarak dava açmışlardı. Muammer Sakaryalı, Arif Ali Cangı, Hasan Gökvardar, Erol Engel, Özer Akdemir ve Evrensel Gazetesi ile TMMOB’a bağlı 4 oda için tazminat isteminde bulunmuşlardı. Ne zaman meşruiyet kaygısına düşseler, ne zaman hukuken sıkışsalar bu saldırıları yapıyorlar” diye konuştu.
Basın toplantısında söz alan Jeoloji Mühendisi Savaş Dilek Altın Madencileri Derneği’nin George Soros tarafından finanse edildiğini söyledi. Av. Arif Ali Cangı son hukuki gelişmelere dikkat çekerek iyice dayanaksız kalan altıncı şirketlerin bu tür yayınlarla kamuoyu yaratmayı amaçladığını söyledi. Kitabın hedefindeki isim Tahir Öngür ise kitabın birçok çarpıtma ve yalan-yanlış bilgilerle dolu olduğunu dile getirerek, kitaptaki görüşlere karşı bin kişinin ortak aklı ve imzasıyla bir kitabın çıkarılması çalışmalarının başladığını ve kısa zamanda sonuçlanacağını duyurdu. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ağaçlandırmanın yükü velilerin sırtına yükleniyor

SONRAKİ HABER

Doktorlar Tam Gün Yasası’nı desteklemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...