15 Ocak 2010 00:00

Kadrolaşmaya karşı mücadele

EĞİTİM SEN yaptığı basın açıklamasıyla Eski Milli Eğitim Bakanı’nın giderayak yaptığı yönetici atamalarıyla ilgili açtıkları davalara ilişkin bilgi verdi.

Paylaş

EĞİTİM SEN yaptığı basın açıklamasıyla Eski Milli Eğitim Bakanı’nın giderayak yaptığı yönetici atamalarıyla ilgili açtıkları davalara ilişkin bilgi verdi. Antalya’da kadrolaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, şube yöneticileri ve Avukat Nusret Gürgöz yaptıkları açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır uygulamaya çalıştığı siyasi kadrolaşmanın, yöneticilerin belirlenmesinde yapılan atamaların içeriği ile gündeme geldiğini kaydederek Eğitim Sen’in, AKP Hükümeti döneminde Bakanlıkta yaşanan kadrolaşma sorunu üzerine dikkat çektiğini belirtti.
Eski Bakan Hüseyin Çelik’in ve ilgili bakanlığın 76.maddeye göre görevde yükselme, atama ya da yer değiştirme ile ilgili kriterleri belirlemek ve en nitelikli personelin seçilmesi konusunda tedbirler almakla yükümlü olduğunu belirten Sönmez ama bunun tam tersi bir tutumla birçok okula toplam kriterlere uymayan 46 yönetici atandığını açıkladı.
Eğitim Sen Antalya Şubesi’nin hukuksuz atamalara karşı birçok dava açtığını söyleyen Sönmez, amaçlarının eğitim sistemi üzerindeki kadrolaşmanın önüne geçmek ve demokratik bir eğitim ortamını sağlamak olduğunu kaydetti. Ancak Bakanlığın hukuksuz uygulamalarının eğitimi içinden çıkılmaz bir hale sürüklediğinin söyleyen Sönmez, açtıkları davalardan sonuç almaya başladıklarını; 7 idareci ile ilgili yürütmenin durdurulması kararının ellerine geçtiğini söyledi.
Yargı, başvuruları sonucunda atamalardaki bu keyfiliğe son verildiğini belirten Sönmez henüz daha sonuçlanmamış birçok dava olduğunu söyledi. Hukukun üstünlüğüne saygı gösterdiklerini vurgulayan Sönmez, Personel Genel Müdürlüğü’nün 3 Temmuz 2009 gün ve 63740 sayılı yazı ekindeki tüm atamaların geri alınmasını ve bu okulların idareci atamalarına açılmaları gerektiğinin altını çizdi. Sönmez, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin görevinin karmaşa yaratmak değil sorun çözmek olduğunu söyledi.
Hükümetin amacının birilerine kadro açmak olduğunun altını çizen Sönmez Çağlayan Lisesi İşyeri Temsilcisi Hıdır Turgut Durmuş’a sendikal çalışmalarından dolayı verilen kınama cezasına iç yargı yolu olmadığı için AİHM’e başvurduklarını söyledi. (Antalya/ EVRENSEL)




ÖNCEKİ HABER

Öğretmene ‘Azrail’ cezası

SONRAKİ HABER

Ağaçlandırmanın yükü velilerin sırtına yükleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...