15 Ocak 2010 00:00

Maaş zammını bordro yakarak protesto ettiler

TÜRKİYE Kamu Sen’e bağlı memurlar, maaşlarına yapılan yüzde 2,5’luk zammı bordro yakarak protesto etti.

Paylaş

TÜRKİYE Kamu Sen’e bağlı memurlar, maaşlarına yapılan yüzde 2,5’luk zammı bordro yakarak protesto etti. Memurlar, orta direğin yıkıldığını ve maaşlarının açlık sınırının bile altında kaldığını belirtti.
Maaşlarına yapılan yüzde 2,5’luk zammı yeterli görmeyen Türkiye Kamu Sen’e bağlı memurlar, bugün Sirkeci Postanesi önündeydi. Postane önünde toplanan yaklaşık 200 memur, maaş zamlarını ve hükümetin sağlık alanındaki Tam Gün Yasa Tasarısı’nı protesto etti. ‘Hak adalet dediniz hakkımızı yediniz, orta direk yıkıldı yiyici sınıf el üstünde, Memurun yüzde 83’ü borçlu’ yazılı dövizler açan memurlar, ‘Hükümet zammını al başına çal, Memurdan aldılar hırsızlara verdiler’ sloganlarını attılar. Burada bir açıklama yapan Türkiye Kamu Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, başbakanın 70 milyon karşısında verdiği sözü tutmadığını belirtti. Siyasi iktidarın kamu çalışanları ile imzaladığı toplu görüşme mutabakat metinlerinin gereklerini yerine getirmediğine dikkat çeken Bostan, “Aralık 2009 sonu itibariyle açlık sınırı 1106 liraya, dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı da 2 bin 892 liraya yükselmişken, hükümet 2010 yılının ilk altı ayı için bir hizmetliye 1042 lira, 6/1’deki 16 yıllık bir memura da 1101 lira maaşı reva görmektedir. Türkiye’nin omurgasını oluşturan orta sınıf yok edilmiştir. Türkiye’nin gizli köleleri işsizler de bu iktidar döneminde görülmemiş sayılara ulaşmıştır” diye konuştu.
Bostan’ın açıklamasının ardından memurlar maaş bordrolarını gazeteciler önünde yaktı. Eylemci memurlar alev alev yanan bordroların ateşiyle ısınmaya çalıştı
Bu arada, eyleme katılan Türk Sağlık Sen üyeleri sağlıktaki Tam Gün Yasası’nı da protesto etti. Yasanın bu haliyle adaletsizlikler içerdiğini savunan sağlık çalışanları, taleplerini gönderdikleri mektuplar yoluyla Meclis’e iletti. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Cep telefonu 80 promil alkol etkisi yapıyor

SONRAKİ HABER

DIŞİŞLERİ ÇALIŞANLARI BORDRO YAKTI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...