15 Ocak 2010 00:00

Döner sermaye ödemeleri adil dağıtılsın!

EGE Üniversitesinde çalışan SES üyeleri döner sermayelerin herkese eşit bir şekilde dağıtılmasını istediler.

Paylaş

EGE Üniversitesinde çalışan SES üyeleri döner sermayelerin herkese eşit bir şekilde dağıtılmasını istediler. Sağlık emekçileri, AKP Hükümeti’nin sağlık alanında hayata geçirmeye çalıştığı SSGSS yasasının içeriğinin, TEKEL işçilerine dayatılan 4/C gibi mağdur edici bir sisteme benzer nitelikte olduğuna dikkat çektiler.
EÜ Hastanesi poliklinikler önünde yapılan eylemde konuşan SES İşyeri Temsilcisi Fahrettin Demirci, EÜ Hastanesi çalışanları olarak, döner sermaye ödemelerinde diğer üniversite hastanelerine ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde çalışan meslektaşlarının karşısında mağdur edildiklerini ifade ederek, çalıştıkları hastanelerdeki döner sermaye ödemelerinin diğer kurumlara oranla eksik olduğunu belirtti.
Döner sermaye ödemelerinin adaletli bir şekilde herkese eşit miktarda dağıtılmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini belirten Demirci; “Bu taleplerimiz karşılanmadığı takdirde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Demirci TEKEL işçilerinin mücadelesini desteklediklerini sözlerine ekledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Geleneklerini yaşatmak için...

SONRAKİ HABER

Cep telefonu 80 promil alkol etkisi yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...