15 Ocak 2010 00:00

Edirne’de lince hazırlanmışlar

EDİRNE’de gençlik örgütlerinin yaptığı son iki basın açıklamasına yönelik linç girişimleri ile ilgili önemli iddialar gündemde.

Paylaş

EDİRNE’de gençlik örgütlerinin yaptığı son iki basın açıklamasına yönelik linç girişimleri ile ilgili önemli iddialar gündemde. Saldırıyar uğrayan gençler olay günü polisin önlem almamakta ısrar ettiğini, bazı kişiler tarafından linç için hazırlanan kitleye de demir çubuklar dağıttığını ileri sürüyor.
‘KORUMA LÜKSÜMÜZ YOK’
Basın açıklaması sırasında saldırıya uğrayan Edirne Gençlik Derneği temsilcisi Hatice Korkmaz, “Her zaman açıklama yapıyoruz bu kadar olmazdı. Caddede kalabalık toplanmaya başlandı. Önce polis caddenin başında kordon kurdu sonra saldırganlarla beraber aşağı kadar geldi. İki üç kişilik grupların ‘burada ne yapıyorsunuz’ diye tacizleri başladı. Anayasal demokratik hakkımızı kullandığımızı ve onların dağıtılması gerektiğini söyledik. Bize ‘Sizin bağırma özgürlüğünüz varsa onların da var. Sizi burada koruma lüksümüz yok’ dedi. Küfürler başladı, sonra saldırı gerçekleşti” dedi.
‘BİR GÜZEL SOPA ÇEKERİM’
İkinci linç girişiminin gerçekleştiği gün de şehir içinde binlerce insanın toplandığını ancak polisin hiçbir güvenlik önlemi almadığını söyleyen kapatılan DTP Edirne İl Başkanı Beşir Bekle de şöyle konuştu: “Edirne TV’de bir gazeteci adı A.Ö., televizyonda canlı yayında ‘ben bunları alır bir güzel sopa çekerim’ diyebiliyor. Sopalar belli tek elden dağıtılmış. Baltalar vardı insanların elinde ve nedense tek bir resmi polis o gün kent içinde yoktu.”
Edirne Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şennur Karagöz de, “Edirne’de yıllardır Kürtler, Romanlar, Türkler herkes bir arada yaşıyor. Bu yaşananları Edirne’ye mal edemezsiniz. Edirne bunları yapmaz ve bir daha bu olaylar olmaz.” dedi.
35 KURUM BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK
Olaylarla ilgili yaptıkları araştırma konusunda bilgi veren İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, yayılan asılsız haberlere dikkat çekerek, “Demokratik hakların kullanılması önünde yaşanan engeller kabul edilemez” dedi.İHD heyeti ile görüşen Edirne Valisi Mustafa Büyük ise bir güvenlik zafiyeti yaşandığını kabul etti. Vali Büyük, olaylar sırasında bu tür bir olayın yaşanmayacağını garanti edeceğini heyete aktardı. Olaylara ilişkin Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması da sürüyor. 11 kişinin ifadesini alan savcılık görüntülerin izlenmeye devam ettiğini ve olaylara karışanlar hakkında gerekli işlemelerin yapılacağına dikkat çekti.
Öte yandan kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin bulunduğu 35 kurumun hafta sonu basın açıklaması yaparak saldırıları kınaması bekleniyor. (Edirne/DİHA)
Uygar Gültekin
ÖNCEKİ HABER

Çatışma değil infaz!

SONRAKİ HABER

Kardeşlerine el uzatıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...