15 Ocak 2010 00:00

Çatışma değil infaz!

İSTANBUL Esenyurt’ta 19 Kasım akşamı polis kurşunu ile ölen Alaettin Karadağ’ın yargısız bir şekilde infaz edildiğini iddia eden ailesi, İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı’na olaya müdahil olmak için dilekçe verdiklerini kaydetti

Paylaş

İSTANBUL Esenyurt’ta 19 Kasım akşamı polis kurşunu ile ölen Alaettin Karadağ’ın yargısız bir şekilde infaz edildiğini iddia eden ailesi, İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı’na olaya müdahil olmak için dilekçe verdiklerini kaydetti.
HATAY’DA BASIN AÇIKLAMASI
Konuya ilişkin İHD Hatay Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Karadağ’ın ağabeyi Abdullah Karadağ, kardeşinin sağ elinin 4 parmağını bir iş kazasında kaybetmesinden dolayı silah kullanamayacağını ve polisin çatışmaya girdi iddiasının bu delille ortadan kalktığını belirterek, kardeşinin polis tarafından infaz edildiğini söyledi.
KARDEŞİM SİLAH KULLANAMAZ
Ağabey Abdullah Karadağ, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın iddialarının aksine kardeşinin polise silahla karşılık vermediğini ve polis tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Karadağ kardeşinin ölümüne ilişkin şu iddialarda bulundu: “Kardeşim sağ elinin 4 parmağı bir iş kazasında kaybetmiştir. Yani silah kullanması mümkün değildir. Kardeşimin ölümüne özellikle neden olan kurşun sol koltuk altından girmiştir. Koşan birini koltuk altından vuramazsınız, ancak yerde ve yakın mesafeden vurabilirsiniz. Ayrıca kardeşimin üzerinden 10 civarında kurşun çıktı; vücudunun bazı yerlerinde ise morluklar var. Bu da kardeşimin öldürülmeden veya öldürüldükten sonra işkence edildiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.
Açıklamaya Antakya Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de destek verdi. (HATAY)
ÖNCEKİ HABER

Balkanlar’ın ışığı ve gölgesi İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Edirne’de lince hazırlanmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...